Piyasalarda katliam sürüyor BTC hakimiyeti arttı, altcoinler dağıldı!

Piyasalarda katliam sürüyor: BTC hakimiyeti arttı, altcoinler dağıldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son dönemin belki de en çalkantılı düşüşü yaşanıyor. Kripto piyasası bu zamana kadar yaşadığı en büyük çöküşü gösteriyor. Ayı sezonunu çoktan gösteren piyasa henüz dip seviyeleri bulmuş değil. Bitcoin’in sert hareketleri en çok altcoinleri etkiliyor. BTC hakimiyeti son artışla beraber altcoinlerde ezilmeler fazlalaştı.

Ocak ayı kripto dünyası için adeta bir kâbusa dönüştü. Yatırımcılar 2022 yılının daha iyi geçmesini beklerken her şey tersine döndü. Ayın bitmesine az bir süre kala çöküşün en büyüğü bu hafta içinde yaşandı.

Bitcoin fiyatı, bu Cumartesi sabahı saat 5’ten (EST) hemen sonra birim başına 34 bin dolara kadar geriledi. BTC bu seviye ile yeni bir düşük seviyeye ulaştı. Bitcoin, yaklaşık iki ay önce 10 Kasım 2021’de ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesinden %48 düştü. BTC hakimiyeti ise bu süreçte yüzde 41’in üzerine çıktı.

BTC hakimiyeti arttı, altlar ezildi

BTC hakimiyeti arttı, altlar ezildi

Bitcoin, 69 bin doların üzerine çıktığı zamandan beri en kötü senaryosunu yaşadı. Sadece geçen hafta boyunca, Bitcoin %17 değer kaybetti. Çok sayıda yatırımcı ise katliamın ne zaman sona ereceğini merak ediyor. Özellikle elinde altcoin tutan küçük yatırımcı oluşan tabloyu endişe ile izliyor.

Kripto market değerinde ise bilanço daha ağır

Çöküş tablosunda marketin genel değeri ise katliamın boyutunu ortaya koyuyor. 1,6 trilyon doların altına düşen market değeri, son zamanların en kötü günlerini yaşıyor. Anlık yüzde 15 geri çekilen market değeri ile birlikte 1,58 trilyon dolar seviyeleri görüldü.

Cumartesi sabahı BTC’nin değeri, birim başına 34.000 dolara dokunarak yılın şimdiye kadarki en düşük noktasına geldi. Bitcoin, son 48 saat içinde 43.400 dolardan 34 bin dolara kadar geriledi. Bu süreçte BTC hakimiyeti ise artış yaşadı. Bu ise düşüşleri altcoinlerde daha hissedilir yaptı. 

Solana, yedi günde %37,5 düştü. Ethereum, geçen haftadan bu yana %29,2  geriledi. BNB %29, Ripple ve Terra son yedi gün içinde yaklaşık %28 düştü.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin