featured

Kripto çöküşündeki kurbanlardan sadece bir tanesi! DOGE, tüm zamanların en yüksek seviyesine çok uzakta!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından yaklaşık sekiz yıl önce yaratılan meme (şaka amaçlı üretilen) coin DOGE, kripto para piyasasının çöküşüyle birlikte yüksek oranlarda değer kaybediyor.

Dogecoin, 8 Mayıs 2021 tarihinde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,68 dolara ulaşmıştı. Altcoin, bu seviyeden beri %81 oranında düşüş yaşayarak 0,133 dolara kadar düştü. CoinGecko verilerine göre, kripto para piyasası son 24 saat içinde %12’lik bir düşüş gördü. DOGE, ayrıca önceki yedi gün içinde de %27,96 oranında düşmüştü.

DOGE, 25 Ocak 2021 tarihinde ilk olarak 0,0087 dolara ulaşmıştı. Daha sonra ise bu seviyeden yükselmeye devam etti. Ocak 2021’in sonuna doğru bir meme coin çılgınlığı, fiyatları kademeli olarak yükseltti.

2021 yılının ilk günlerinde, fiyat 0,07 dolardan 0,37 dolara kadar yükseldi. Ardından nisan ayının ikinci yarısına doğru hafif bir gerilemenin ardından tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru önemli bir ralli yaptı.

Kripto para piyasası 2021 yazında bir kış yaşadı. Bitcoin ve diğer alcoin’ler değer kaybetmeye başladı. DOGE ise 21 Temmuz 2021 tarihinde 0,17 dolara geriledi. Sonrasında bazı dalgalanmalar yaşandı. Dogecoin, 3 Eylül 2021’de 0,29 dolardaki yerel zirvesine ulaştı. Ancak hiçbir zaman zemin değerini geri kazanamadı.

DOGE’nin 2021 yılındaki ana rakibi aynı onun gibi bir meme coin olan Shiba Inu idi. SHIB ayrıca son piyasa düşüşünden de olumsuz etkilenerek %77,3 oranında değer kaybetti.

DOGE vs SHIB

DOGE, 2021’de yatırımcılar tarafından iyice benimsendi

Geçen yıl ayrıca altcoin’in yatırımcılar tarafından kabul görmeye başladığı bir yıl oldu. 2021’de Dogecoin’i kabul etmeye başlayan en dikkate değer şirket Tesla oldu. Bu altcoin ile satın alınabilecek ürünlerden biri de 14135 adet Dogecoin’e satılan “Çocuklar için Cyberquad” oldu.

kripto DOGE

Bu işlemin gerçekleşebilmesi alıcının, cüzdanını bir QR kodu aracılığıyla Tesla’nın cüzdanına bağlaması gerekiyor. Dogecoin’i satın alma işlemleri için kabul etmeye başlayan diğer kurumlar ise Mark Cuban’ın sahibi olduğu Dallas Mavericks, Newegg,ve Verifone oldu.

Kripto para çöküşü, Wall Street’teki zorlu haftanın bir yansıması

Kripto para piyasası, NYSE’de  zor bir haftanın tek kurbanı değil. Nasdaq hisseleri salı sabahından bu yana yaklaşık %5 oranında düştü. Rus merkez bankasının kripto para birimlerinin madenciliğini ve kullanımını yasaklamasının ardından Bitcoin baskı yaşamaya başladı.

Dogecoin, 2013 yılında Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından 6 Aralık 2021’de geliştirildi ve piyasaya sürüldü. O zamandan beri Mark Cuban ve Elon Musk gibi önemli kişileri kendine çekti. Musk tweet’leri ile altcoin’in davranışını etkilemede önemli bir rolü olduğunu kanıtladı.

Dogecoin’in arz sınırı yoktur. Bu da onu enflasyonist bir belirteç haline getiriyor ve değerinde düşüş yaşanmasına katkıda bulunuyor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin