Piyasa izlemesi: BTC, 45 bin dolardan reddedildi, altcoinler ise kırmızıya döndü

Piyasa izlemesi: BTC, 45 bin dolardan reddedildi, altcoinler ise kırmızıya döndü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasanın en değerli varlığı Bitcoin, tepelere oynadıktan sonra yeniden nefesi kesildi. Daha fazla yukarıyı zorlayamaması endişeyi beraberinde getirdi. Son 3 haftanın en yüksek seviyesine ulaşan BTC, bir türlü 45 bin doları kıramadı. 

Art arda birkaç gün grafik kazanımlarının ardından, Bitcoin 45.000 dolardan reddedildi ve yaklaşık 2.000 dolar düştü. Çoğu altcoin de bugün geri çekildi, ATOM, VET, ICP ve TORN istisnalar arasında yer alıyor.

BTC, yine 45 bin dolar engeline takıldı

Bitcoin daha öncesinde de denediği 45.000 doları geçemedi. Öncesinde de test eden BTC başarılı olamamıştı. Kırılamayan direnç sonrasında ise ciddi bir düşüş eğilimi yaşanmıştı.

Mart başında 45.000 dolara yaklaştı. Aslında BTC, son iki gün içinde bu seviyeye iki kez dokundu ancak bu bölge kırılamadı. En son ret dün geldi. Bitcoin bu seviyeyi kısaca aştı ve 3 haftanın yeni bir zirvesini işaret etti.

Sonrasında ise ayılar hızlandı ve onu 2.000$ düşürerek 43.000 $ bölgesine itti. Sonraki saatlerde bir miktar zemin kazanmaya çalıştı. Bununla birlikte, haftalık %20’den fazla artış, varlığın piyasa değerinin 800 milyar doların oldukça üzerinde olduğu anlamına geliyor.

BTC düşüşü altcoinlere yaramadı

Bitcoin’in kan kaybetmesi, alt varlıkları da sürükledi. Altcoinlerde daha çok hareket beklenirken bazı para birimleri hariç kırmızı ekranlar dikkat çekti. 

Ethereum bir an için 3.000 doları aştı ancak bu seviyeyi koruyamadı. Yaklaşık %3 düşüşle 2.900 dolara geriledi. Binance Coin, Ripple, LUNA, Solana, Cardano, Avalanche, Polkadot, Dogecoin, Shiba Inu, MATIC ve CRO da daha büyük alt değerlerden kırmızı renkte kalanlar oldu.

Cosmos birkaç istisna arasında kaldı. ATOM bir günde %5’ten fazla arttı ve şu anda 30 doların üzerinde duruyor. Diğer önemli kazanımlar Anchor Protocol ve OKB. ANC bir günde yaklaşık %25 arttı ve 5$’a yakın işlem gördü, OKB ise %10 arttı ve 20$’dan alıcı buluyor. TORN ise anlık yüzde 15 artışla 47 doların üzerinde işlem görüyor.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin