Pavocoin Türkiye'de!
Pavocoin Türkiye'de!

Türkiye fındık tarımı Blockchain ve nesnelerin interneti ile şahlanacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain ve nesnelerin interneti teknolojisi, Pavocoin ile çok yakında Türkiye fındık tarımını şahlandırmaya hazırlanıyor!

Çoğumuz fındıkların son derece lezzetli ve iyi bir protein kaynağı olduğunu, ayrıca bazı ülkelerin ekonomilerinde önemli rol oynadığını biliriz. Bununla birlikte bu tür ekinleri yetiştirirken ayrı bir tarımsal uzmanlık gerektiğini, ilkel yöntemlerin kullanılması halinde verim alınamayacağı da malum. AgTech ekosistemi için bir IoT Blockchain çözümü sunan Pavocoin AG, bu durumu düzeltmek için çalışıyor.

Türkiye, Pavocoin için biçilmiş kaftan

Şirketin Kaliforniya’daki üç çiftlikte kurmuş olduğu “nesnelerin interneti” yazılım platformu, diğer ülkelerde kullanıma sunulmaya başlandı. Türkiye ekonomisinin de Pavocoin’in yenilikçi teknolojisinden yararlanabileceğini aşikar. Zira ülke nüfusunun %20’sini istihdam eden ve GSYİH’nin %6’sından fazlasını oluşturan sektörün tarım olduğunu biliyoruz.

Türkiye, Karadeniz kıyıları boyunca ülkenin doğusundaki üreticilerle birlikte küresel fındık üretiminin yaklaşık %75’ini oluşturuyor. Ülkedeki fındık endüstrisine yaklaşık 4 milyon insan bağımlı durumda ve 2014’te mevsim normalleri dışında seyreden hava koşulları sebebiyle bu durum sert bir darbe aldı. Dolu, fırtına ve don, mahsulleri mahvetti.

Geçim üzerindeki olumsuz etkilere ek olarak, bu tür ekstrem koşulların ülkenin büyük ihracat kaynaklarına da balta vurduğu biliniyor. Karadeniz İhracatçıları Birliği’ne göre, 2015 yılında fındık ihracatı 2,8 milyar doların üzerindeydi.

Tarihsel verim analizi sayesinde optimum verime erişilecek

Pavocoin; Blockchain, yapay zeka, makine öğrenimi ve uygulama programlama arayüzleri ile geleneksel tarım uygulamalarını birleştirerek, büyük ve küçük çaplı fındık üreticilerinin yanı sıra, Türkiye ekonomisi için de faydalar sağlamayı amaçlıyor.

Pavocoin’in veri bilimcileri, toplam ağaç verimini tahmin etmek için her bir ağacın yerel çevre koşullarına tepkisini modellemek adına kullanılan bir yöntem geliştirdiler. En önemlisi, 10 yıllık bir süre boyunca tarihsel verim değerlerinin analizine dayanan ürün tahminleri, mevcut hava koşullarının etkisinde temel faktör olarak karşımıza çıkıyor. Sonuç olarak, Pavocoin’in tahmini modelleri, potansiyel sert hava koşullarının neden olduğu riskleri de azaltmaya yardımcı oluyor.

Pavocoin kurucu ortağı ve başkan yardımcısı Allan Young, konuyla ilgili şunları söylüyor:

Veri bilimcilerimizin tahmin modellemesi, aynı zamanda, en gelişmiş teknolojimizi bitki yetiştirme, işleme ve dağıtımında uygulayarak çiftçilerin mahsul veriminde önemli artışlar elde edebileceğini gösteriyor. Üretim uygulamalarını gerçek zamanlı olarak izlemek ve optimize etmek için geleneksel tarım yöntemlerini IoT ağ geçidiyle birleştirmek için onlara bir fırsat sunuyoruz.

“Çiftçiler verileri takip ederek büyüme döngüsünü optimize edebilecek.”

Pavocoin’in teknolojisi, bitkilendirme faaliyetlerini sprey kayıtlarına ve gönderimine kadar kaydetmek ve analiz etmek için kullanılabiliyor.

Young, bu durumu şöyle açıklıyor:

Pavo yazılım sistemi düzenli olarak ürünlere yakın toprak üzerindeki verileri toplar. Bu bilgi daha sonra ağ geçidi üzerinden veri depolama alanına aktarılır ve kullanıcılara sezgisel ve kullanıcı dostu arayüzler aracılığıyla sunulur. Çiftçi daha sonra bilgileri takip edebilir ve ürün ölçümlerinin optimum aralıklar içinde kalmasını sağlayarak büyüme döngüsünü optimize edebilir.

“Platformun omurgası Blockchain.”

Pavocoin, teknolojilerini sürekli olarak geliştiriyor ve kısa bir süre içinde, parlaklık ve su kalitesi yetiştirme parametrelerini ve ayrıca, yetiştiricilerin tüm ekim sürecini her yerden yönetebilmeleri için katma değerli veriler kullanmalarını sağlayacak çevresel kontrol özelliklerini tanıtmayı planlıyor.

Young, bu gelişmeye ilişkin şunları ifade etti:

Müşterilerimizin daha yüksek verim elde etmelerini ve aynı artış otomasyonunu ve maliyetlerini azaltmalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Blockchain sayesinde, satış, dağıtım ve tedarik planlamasını optimize etmek için pazarımızı kullanan çiftçilere yardımcı olacağız.

Tüm alım satımlar Pavocoin üzerinden gerçekleştirilecek

Pavocoin’in pazar yeri, şirketin token ekonomisi için IoT ve Blockchain’le desteklenen merkezi bir platform.

Katılımcılar, şirketin akıllı araçlarını, güvenli işlemlerin, ödemelerin ve nakitsiz işlemlerin garanti altına alındığı yerleşik akıllı sözleşmelerle ürün, veri ve yardımcı malzemeleri satın almak ve satmak için platformun tokeni olan Pavocoin’i kullanıyor.

6 Ağustos’a dek sürecek %33’lük bonus fırsatını kaçırmayın!

Şirket kısa süre önce ICO’nun ilk kamusal satış aşamasını tamamladı. 15 Eylül’e dek sürecek ikinci aşamaya katılarak siz de %33’lük bonus fırsatından yararlanabilirsiniz. Bu bonus şansının 6 Ağustos’a dek geçerli olduğunu unutmayın.

Detaylı bilgi için platformun web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Pavo

Web SitesiTelegram

RedditBitcointalkYouTubeSteemitMediumFacebookTwitterInstagramLinkedin

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us  

___________________________

Pavo, Latin Amerika gıda üretimini şahlandıracak yeni teknolojisini tanıttı

 

Tarım endüstrisine yeni bir soluk kazandırmayı hedefleyen Pavo, gücünü ICOBox ile birleştirdi

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin