ORCA
ORCA

Açık bankacılık platformu: ORCA Dashboard

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ORCA Dashboard, finansal verilerin çoklu kaynaklardan toplanmasını ve birleştirilmiş, özelleştirilebilir, kullanıcı dostu bir arayüze bağlanmasını sağlayan bir API çözümüdür. Bunlar, banka mevduatları, çek hesapları, sigorta, hizmet sağlayıcılar, ticaret platformları, kiralamalar, ipotekler, abonelikler, üyelikler veya diğer benzer hesaplar gibi çeşitli finansal bilgi terminallerini içerir.

API nedir?

Sözlük anlamı: “API, yazılım uygulamaları oluşturmak için bir dizi rutin, protokol ve araçtır. Temel olarak bir API, yazılım bileşenlerinin birbirleriyle nasıl etkileşimde bulunacağını belirtir.”

Analiz araçları ve derin öğrenme algoritmaları ile birleştirilen veri toplama, ORCA kullanıcılarına en iyi finansal yönetim stratejileri hakkında gerçek zamanlı öneriler sunacaktır. Hepsi ORCA Dashboard aracılığıyla; kişiselleştirilmiş öneriler, gerçek piyasa oranları ve kullanıcı memnuniyeti derecelerine göre yapılacak.

ORCA neden bir açık bankacılık platformu inşa ediyor?

Avrupa’daki ödeme piyasasının büyüklüğü öyle devasa ki, onu anlamaya çalışmak çok zordur. Örneğin, Avrupa Merkez Bankası’nın yayımladığı 2016 resmi ödeme istatistiklerine göre o sene perakende ödeme sistemleriyle, karşılığı 41,8 trilyon avroya denk gelen 54 milyar adet işlem gerçekleştirildi. Ve bu yalnızca perakende ödemeler. Piyasa pastasının kırıntıları bile bir servete değer ve geçtiğimiz günlerde rekabet endüstrisini ödüllendirecek radikal bir değişim meydana geldi.

PSD2’nin uygulanmasının ardından, açık bankacılığın yenilikçi konsepti, Avrupa finans piyasasının kalbine doğru ilerliyor: Ticari bankalar. 2018 yılının Ocak ayından bu yana, Avrupa bankaları üçüncü taraf sağlayıcıların müşteri verilerine erişmesini sağlamak için yasalar tarafından zorunlu tutuluyor. WIRED’e göre, ORCA parayı hareket ettirme ve kullanma şeklimizi değiştirebilir.

Geleneksel finansal hizmet sağlayıcıları şunları yapmaya karar verdiler: Verimliliği ve tüketiciyi cazip hale getirin veya ORCA gibi daha esnek kuruluşlara gelir ve pazar payını kaybedin.

Orca Dashboard: Temel ve sofistike kullanım durumları bir seçim

ORCA Dashboard iki aşamada uygulanacak. Temel platform bağlantısı sağlamak için ilk geliştirme aşaması ve çeşitli çözümler sunmak için ileri geliştirme aşaması.

İlk geliştirme, ORCA kullanıcılarının tüm ödeme hesaplarını tek bir ekran üzerinde toplamasını ve platform aracılığıyla işlemleri başlatmasını sağlayacak. En önemlisi, ödemelerin ne zaman yapılması gerektiğine bağlı olarak, ayrı hesaplara giriş yapma ihtiyacını baypas etmeyi sağlayacak. Tüm bunları ORCA Dashboard üzerinden yapabileceksiniz. Oldukça düzgün, değil mi? Buna kısaca açık bankacılık deniyor.

Platformun işbirliktelik temsili

Dahası, ORCA Dashboard her zaman paranın taşındığını bildirir ve kullanıcıyı uyarır. İlk ORCA platformunun bazı işlevsel örnekleri şunları içerir:

Finansal durumun, hesap bakiyelerinin ve ödenmemiş borçların anlık görüntüleri.

Yinelenen ödemelerin otomatik işlemleri: Kira, kiralama, üyelikler, abonelik hizmetleri vb.

Günlük finansal işlemlerin desteklenmesi (yani uçak biletlerinin alınması, bir restoranda fatura kesilmesi, seyahat sigortası siparişi).

Hesap bakiyelerindeki değişiklikler, tasarrufları ve diğer özelleştirilebilir uyarıları ortadan kaldırmak için hatırlatıcılar.

Bu arada, ileri geliştirme aşaması, finansal piyasaların uygun bilgisi olan kullanıcılara yönelik olacak. Ek işlevlerin kilidini açmak için ORCA tokenlerini kullanan platform kullanıcıları, finansal hedeflere uyacak, riski azaltacak ve bireysel tercihlere uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış çok sayıda kapsamlı hizmetten faydalanabilecekler.

Dashboard’u daha da çekici ve kullanışlı hale getirmek için ORCA, kripto ekonomisinin sunduğu çeşitli fırsatları platforma entegre ediyor. ORCA, değişen piyasa duyarlılığı ile uyumlu bireylere fon yönetimi alternatifleri sunmayı amaçlıyor. Toplumun kişisel finans yönetimi hakkında nasıl düşündüğü, dönüştürülüyor. ORCA, insanları güçlendirmek ve finansal bağımsızlıklarını elde edebilmeleri için herkesi doğru araçlarla donatmak istiyor.

ORCA Alliance CEO’su Natan Avidan, konuyla ilgili şu sözleri sarfetti:

Kripto hizmetlerini tartışmaya ilk başladığımızda, başlangıçta bir kripto bankası kurmayı düşündük, ama bir süre sonra bu, merkezsizlik kavramından geriye doğru bir adım gibi görünüyordu. Fakat açık bankacılık, entegre bir geleceğe doğru kesin bir adımdır. PSD2 sayesinde ORCA, geleneksel finansal hizmetleri ve kripto ekonomisini kullanıcı dostu bir şekilde tek bir çatı altında birleştirebilecek.

ORCA’nın gelişimi önündeki engeller

ORCA, düzenli tüketicilerin günlük finansal operasyonları nasıl ele aldıklarını yeniden şekillendirmenin temel görevini üstleniyor. Hedeflerini, verimli ve elverişli bir şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyorlar ancak yol boyunca engeller beklememek, saflık olur.

Platformun Baş Teknoloji Yöneticisi Dmitrij Radin, konuyla ilgili şunları söylüyor:

Ağır düzenlemeler, işbirliği yapma konusundaki isteksizlik, PSD2’nin uygulanmasını yavaşlatması ve bankaların müşteri verilerini nasıl açması gerektiği konusundaki evrensel standartların olmaması, ilerlememizi yavaşlatabilir. Başka bir şey bizim özveri ve çalışmamızın bir kanıtı olacaktır.

Yol boyunca üstesinden gelmek için birçok zorluk var. Fakat ORCA, atılım için kendini kalibre ediyor. Geleneksel ve kripto para birimlerinin kişisel finans yönetimi için yaygın olarak benimsenen bir platform olmayı hedefliyorlar. Amaçları, kolay anlaşılır bir sistem oluşturmanın yanı sıra kripto sektörünün benimsenmesini ve Avrupa ve ötesine açık bankacılığa geçişi kolaylaştırmak.

ICO 26 Mart’ta başlıyor

ORCA, yatırımcıları, Ethereum Blockchain’de yayınlanan ORCA tokenlerini satın almaya davet ediyor. ORCA tokenlerinin satışı 26 Mart’ta başlıyor, www.orcaalliance.eu adresinden kayıt yaptırıp telefonunuza bir hatırlatıcı kaydetmenizi öneririz.

Detaylı bilgi için ORCA web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Sosyal medya ağları

Telegram | Facebook | LinkedIn | Twitter | BitcoinTalk

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us  

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin