OmniBazaar
OmniBazaar

E-ticaret platformu OmniBazaar aracı ve bankaları ortadan kaldırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyada 2,5 milyar insan kredi kartı gibi temel bankacılık hizmetlerine erişemiyor. OmniBazaar, C2C ticaret dünyasını, bu merkezlere merkezi olmayan platformu aracılığıyla getirmeyi planlıyor.

İnternet dünyanın her köşesine büyük bir hızla ulaştı ve akabinde e-ticaret hızla büyüdü. Ancak, bankacılık sektörünün genişlemesi tüketicilerin ihtiyaçlarına ayak uydurmamıştır. Sonuç olarak, dünya nüfusunun önemli bir kısmı e-ticaret devrimine katılamadı.

OmniBazaar, insanların ve şirketlerin kredi kartı veya banka hesabı olmadan alım satım yapabilecekleri ücretsiz bir pazar yeridir. Dünyanın her yerinden insanlar, aracısız, doğrudan ticaret yapmak için bir araya geliyorlar. Alıcılar, Bitcoin ve diğer şifreleme kullanarak satıcılara  platform üzerinden ödeme yapabilir.

Pazar yeri

OmniBazaar uçtan uca (peer-to-peer) uluslar arası bir pazar yeri oluşturdu. Pazar yeri, bireylerin ve küçük işletmelerin kendi aralarında alım ve satım yapmalarına izin veriyor. OmniBazaar yazılımını kullanarak satıcılar ürünlerini ve hizmetlerini ücretsiz olarak listeleyebilirler. Alıcılar ilgilendikleri ürünleri arar veya bunlara göz atar ve platform ücreti olmadan satın alır. Yazılım ücretsizdir.

OmniBazaar Pazaryeri sisteminde tek bir pakette üç farklı e-ticaret ve bankacılık hizmeti bulunuyor. Herhangi bir bilgisayardan erişilebilen BitTorrent’e benzer bir eşler arası ağ sunulur. Bu ağ, eBay veya Amazon gibi mal ve hizmet alım satımını kolaylaştırır. Pazarda, kripto para kullanan satın alma işlemleri için otomatik ödeme özelliği bulunur. Bu Paypal veya kredi kartlarının maliyetlerini ortadan kaldırır. Blockchain teknolojisi ayrıca aşağıdaki diğer hizmetleri ve özellikleri de güvenli bir şekilde sunar:

  • Aracı Yok: Satıcılar ve alıcılar birbirleriyle iletişim kurar ve doğrudan ticaret yaparlar. Bu durum maliyetleri % 90-100 oranında düşürür.
  • Banka Ücreti Yoktur: Kripto para ödemeleri kredi kartlarından daha hızlı ve daha ucuzdur. Daha düşük ödeme işleme maliyetleri, satıcılar ve alıcılar için tasarruf sağlar.
  • Alışveriş için kripto para kullanımı: Kripto para birimleri işlem yapmak artık bankacılık hizmetlerini kullanmaktan daha kolay. Herkes OmniBazaar platformunu kullanarak “kripto ile takas” yapabilir.
  • Emanet Hizmeti: OmniBazaar dağıtık bir emanet sistemi geliştirdi. Alıcılar ve satıcılar, kabul edilen gönüllüler arasından karşılıklı olarak kabul edilebilir bir emanetçi seçebilir. Bu, tarafların birbirini tanımadığı durumlarda hem alıcılar hem de satıcılar için koruma sağlar.
  • Anında Transferler: OmniBazaar’ın para birimi olan OmniCoin, ödemeleri 5 saniye veya daha kısa sürede gerçekleşir. Satıcılar, alıcının ticareti tamamladığı anda emanet hesaplarından ödemesini alır.

Beta testi

 OmniBazaar, yazılımının Beta Test sürümünü sınırlı sayıda kullanıcıya açıyor. Beta test kullanıcıları yazılımı ve pazarı kullanabilir ve resmi lansmandan önce düzeltme için gördükleri bir sorunu bildirebilir. Beta testi, kayıtlı kullanıcıların pazardaki ürün ve hizmetleri listelemesine ve gerçek işlemler yapmalarına izin verir.

Test ve hata ayıklama tamamlandığında, OmniBazaar Pazar yerinin tam lansmanı yapılacaktır.

OmniCoin

OmniBazaar hem Bitcoin hem de kendi yerel kripto para birimi OmniCoin kullanıyor. OmniCoin, platformun pazarının büyümesine uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış ve oluşturulmuştur. Blok üretimi her 5 saniyede bir gerçekleşir. OmniCoin, saniyede binlerce işlemi yapmak için Bitshares/Graphene teknolojisini kullanır. Toplam 25.000.000.000 adet üretilen OmniCoin, yatırımcılar için benzersiz bir güvenlik protokolüne sahiptir. Pazaryeri, yakında diğer kriptoparalarıda destekleyecektir.

Beta test kullanıcıları ve erken uygulayıcılar, pazarda kullanılmak üzere ücretsiz OmniCoins alır. Kullanıcılar beta testine http://beta.omnibazaar.com adresinden katılabilir. Pazar yeri açık, beta testi “canlı” ve herkesin katılımını bekliyor.

OmniBazaar

Web SitesiWhitepaper

Google PlusFacebookTwitter

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us  

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin