XRP fiyatı kırılımın eşiğinde mi? Teknik göstergeler yüzde 20'lik artışa işaret ediyor
XRP fiyatı kırılımın eşiğinde mi? Teknik göstergeler yüzde 20'lik artışa işaret ediyor

XRP fiyatı kırılımın eşiğinde mi? Teknik göstergeler yüzde 20’lik artışa işaret ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ayıların erken toparlanma girişimini geri çevirmesiyle Ripple fiyatı 0,55 dolarlık direnç seviyesini reddetti. Ancak son zamanlardaki fiyat sıkıntılarına rağmen, zincir üzerindeki temel göstergeler XRP ağ faaliyetinin istikrarlı kaldığını ortaya koyuyor.

XRP şu anda değerinin altında

Zincir üzerindeki verilere göre, kripto piyasasında hakim olan düşüş eğilimi, XRP fiyatının kırılmasını önleyen temel etkenlerden biridir. Santiment’in Ağ Değeri/İşlem Hacmi (NVT) oranı, bir blockchain ağındaki temel işlem etkinliğini güncel fiyat performansına göre değerlendirir.

Aşağıda gösterildiği gibi, XRP NVT oranı 18 Ağustos ile 24 Ağustos arasında şaşırtıcı bir şekilde %340 artarak 51,66’dan 226’ya yükseldi.

Kısaca ifade etmek gerekirse, NVT oranı yukarıda da görüldüğü gibi arttığında, fiyat düşüş eğilimine göre temel ekonomik aktivitede istikrarlı bir büyüme olduğunu gösterir. Mantıksal olarak bu, XRP fiyatının aşağı yönlü hareketinden şu anda düşüş piyasası spekülasyonları gibi dış faktörlerin sorumlu olduğunu gösteriyor.

XRP’nin mevcut düşük değerlenmiş durumu, piyasa hissiyatının yükselişe geçmesi durumunda onu önemli kazançlar elde etmek için birinci sınıf bir konuma getiriyor.

XRP fiyat tahmini

İşlem faaliyeti yoğunlaşırsa ve uzun vadeli yatırımcılar HODL’a devam ederse XRP fiyatı %20’lik bir artışa girer. Mevcut sahiplerin net mali durumunu ölçen Piyasa Değerinin Gerçekleşen Değere (MVRV) oranı da bu öngörüyü doğruluyor.

Fiyatlar şu anda 0,52 dolar seviyesinde seyrederken, geçtiğimiz ay içinde XRP satın alan çoğu kripto yatırımcısı bugün satış yapmaları halinde %15,70 zarar edecek.

Tarihsel modeller, XRP yatırımcılarının yaklaşık %5’lik bir artışa dayanabileceğini gösteriyor. Ancak pozisyonlarını kırılmadan önce kapatırlarsa XRP 0,60 dolar bölgesinde önemli bir dirençle karşılaşabilir.

Ripple (XRP) Price Prediction - MVRV Ratio. Aug 2023

Tersine, XRP fiyatı 0,45 doların altına düşerse ayılar kontrolü elinde tutabilir. 17 Ağustos’taki son fiyat çöküşünde görüldüğü gibi, pek çok yatırımcı %25’in üzerinde kâr elde etmek konusunda isteksizdi. Dolayısıyla kayıplarını azaltabilirler ve 0,48 dolar civarında satış yapmayı bırakabilirler.

Ancak bu destek seviyesi tutunamazsa XRP 0,40 doların altına düşebilir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin