Mobu
Mobu

Menkul kıymetler ile uyumlu Mobu piyasaya girmeye hazır

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mobu, firmalara blockchain üzerinden dijital menkul kıymetler hizmeti sunmalarına olanak tanıyan bir platform oluştururken, yatırımcılara da dijital tokenler sunma seçeneği sunuyor.

Yenilikçi ve çığır açan tasarımıyla finans piyasalarını alt üst eden bir teknoloji olan blockchain tabanlı tokenler, dijital varlıklar oluşturmak için platformları zorlayan yasal sorunlarla karşı karşıya kaldı.

Menkul kıymet tokenleri ve yasal durumları

Çok trilyon dolarlık bir piyasa olarak, menkul kıymetler büyük ölçüde blockchainde göz ardı edilmektedir. Blockchain ile birlikte dijital menkul kıymetler fiziksel sınırları aştı ve birçok yasal durumla karşı karşıya kaldı, bu da geliştiricilerin takip edebilecekleri yasa ve yönetmelikler konusunda ciddi bir kafa karışıklığına neden oldu. Dijital menkul kıymetler ile işlem ve ticaret yapmak  geleneksel üretimden daha ucuzdur.

Yine de, 2018’in ilk döneminde başlatılan 86 proje bakıldığında sadece iki tanesi menkul kıymet ile ilgiliydi. Bu projelerin piyasa değerinin 400.000.000 dolara kadar yükseldiğini göz önüne alırsak, menkul kıymetlerin değerinin artmasına yönelik sağlam bir planın olmasına ihtiyaç vardır.

Mobu: Blockchain menkul kıymet sorunu çözüyor

Menkul kıymet tokenleri için bir platform olarak, Mobu, kripto para geliştiricilerine, tokenlerin uyumlu olması için farklı yasa ve yönetmeliklerle başa çıkma konusundaki uzmanlığını sunuyor. Projelerin yasallık ile ilgili baş ağrısından kurtaran Mobu platformu  ayrıca şunları da sağlar:

  • Kimliği doğrulanmış (KYC / AML) yatırımcılara ve menkul kıymet token firmalarına doğrudan erişim.
  • Durum tespiti ve yetkilendirilmiş uyum merkezlerini kapsayan akıllı sözleşmeler aracılığıyla onaylanmış yatırımcılar arasında, menkul kıymetlerin alım satımını sınırlandırır.
  • Menkul kıymet sağlayanın kararlaştırılan zamanlamaya uymaması durumunda, Yatırımcıların sistemden çıkmasına izin verilir ve bu durum güveni artırır.
  • Farklı bankalarla parasal işlemler için anlaşma yapıldığında kripto para işlemleri bundan etkilenmez.
  • Yatırımcılara oy hakkı ve temettü.
  • Blockchain’in benimsenmesi nedeniyle genel verimlilik.

Her şeyi güçlendiren ekip

Mobu ekibi, sadece blockchain’de değil, finans dünyasında da geniş ve kapsamlı bir deneyime sahip olan çok profesyonel ve yetenekli kişileri bir araya getirilmiştir.

  • Ekibin lideri CEO’su Maliyet Muhasebesi Yönetimi bölümünde uzman olan Juan Engelbrecht, Güney Afrika’daki büyük borsacılar için ve daha sonra doğrudan Johannesburg Menkul Kıymetler Borsası’nda hisse senedi alım satımı yapmıştır. Blockchain ve kriptoparaların ilk yıllarından itibaren destekleyen, merkezi olmayan teknolojiye olan sevgisi, iki farklı dünyayı bir araya getirmesine yardımcı oldu.
  • Çift ticaret diploması ve yeminli bir mali müşavir olan Paul Pelser, Mobu’nun CFO‘sudur. Deneyimli denetçi, Güney Afrika’daki en büyük yerel sanayi üreticisi ile çalışmıştır.
  • Diğer önemli üyeler arasında bir bilgisayar programlama sihirbazı olan Frikkie van Biljon ve hukuk danışmanları Petri van Zyl ve Izak Viljoen yer alıyor.

Mobu platformu, yalnızca para kazanan dijital varlıkların kolaylaşmasını sağlayan, ancak menkul kıymet sağlayan firmalara değil, aynı zamanda yatırımcıların yatırımlarını geleneksel olanlara uygulanan aynı yasalar ile korunduğuna dair güven veren profesyonel bir atmosfer sunuyor.

Mobu

Web SitesiWhitepaper

TelegramTwitterFacebookMediumReddit

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us  

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin