Hi

Kripto para birimleri ile yaptırımlardan nasıl kaçınılır? Hi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimleri ile yaptırımlardan nasıl kaçınılır? Hi. 21. yüzyılda dünya, günlük faaliyetlerde zorluklarla karşılaşan sıradan insanlar ve küçük girişimciler için ekonomik yaptırımlarla sonuçlanan bir dizi siyasi çatışmaya tanık oluyor. Büyük köpekbalıkları ve orta ölçekli işletmeler sürdürmek için kaynaklara sahipken, küçük işletmeler ve sıradan insanlar tasarruflarını korumak ve yeni çalkantılı gerçekliklerde çalışmak için yaratıcı yollar bulmalılar.

Borsalar ve bankalar, hükümet tarafından uygulanan kısıtlamalar nedeniyle insanların güvenini kaybettiğinden, dijital varlıklar bir kez daha popülerlik kazandı. Şimdi DeFi pazarında yeni finansal araçlar kullanarak sıradan insanların yaptırımları atlatmasına yardımcı olacak yolları keşfedelim.

Neden kripto para birimleri?

Kripto para birimleri, 2008-2009 mali krizine yol açan banka tekelini parçalama ve finansal katılımın benimsenmesini hızlandırma fikriyle ademi merkeziyetçi olmak için icat edildi. Fikir, blok zinciri ve akıllı sözleşmeler gibi yeni doğan teknolojileri kullanarak merkezi kontrol veya aracı ihtiyacını ortadan kaldırmaktı.

Merkezi olmayan kripto para birimleri ve hizmetlerin tek bir kontrol noktası olmadığı için hükümetler, düzenleyiciler veya diğer merkezi kurumlar tarafından doğrudan etkilenmiyorlardır. Konsensüs algoritmaları ve akıllı sözleşmelerin böyle bir işlevi yoktur .

Elbette hükümetler hala kripto para piyasasına yaptırım uygulamaya çalışıyor. Örneğin, Eylül 2022’de Çin, madencilik veya borsa gibi faaliyetler de dahil olmak üzere kripto para birimlerini tamamen yasakladı. Bununla birlikte, özellikle borsalar veya DeFi uygulamaları gibi kripto para birimlerini çevreleyen hizmetlerde, toplam ademi merkeziyetçilik ilkelerini takip etme ihtiyacını kanıtladı.

Neyse ki, bu tür birçok hizmet var. İnsanların yaptırımları atlatmak istedikleri ve kripto para birimlerinin nasıl yardımcı olabileceği senaryolarına daha derinden ele alalım.

Konuyla ilgili örnek olarak : seyahat ışıkları

Ekonomik yönler arasında, yaptırımlar seyahat fırsatlarını kötüleştirebilir. Yerel yönetimler ise nakit paranın taşınmasına kısıtlamalar getirebilir. Sonuç olarak, çalkantılı zamanlarda boş zaman, iş veya tıbbi amaçlarla taşınmak veya seyahat etmek zor olabilir.

Bu tür zorluklarla karşılaştıklarında, daha önce kripto para birimlerine yatırım yapmayı hiç düşünmemiş olan birçok sadık banka müşterisi, yurtdışında tıbbi veya eğitim faturalarını ödemenin, yerel işletmelerle ticaret yapmaya devam etmenin veya seyahat ederken fonları korumanın tek yolu haline gelen kripto para birimleriyle ademi merkeziyetçiliğin faydalarını ve yer değiştirmesini anladı.

Salvador gibi bazı ülkelerde, bitcoin ikinci ulusal para birimi olsa da, insanların çoğu, piyasa değeri ile en büyük kripto para birimlerinin yüksek oynaklığı ile ilişkili risklerden kaçınmalarına izin veren sabit paraları seçti. Stablecoin’ler fiat para birimine sabitlenir. Örneğin, bir Tether (USDT) her zaman 1 ABD dolarına mal olur.

Her ne kadar durağan paraların kısa tarihi, tüm paraların gerçekte varlıklar tarafından desteklenmediğini ve dolayısıyla uzun vadede değer kaybedebileceğini göstersede Bununla birlikte, çoğu insan, varlıkları diğer araçlara yatırma yolunda değer aktarmak için sabit paralara ihtiyaç duymaktadır. Tether, dayatılan kısıtlamaları aşmak için kullanışlı ve kullanımı kolay bir alternatif haline geldi.

Yerel sıkıntılar: uluslararası hizmetler için havale ve ödeme

En sevilen ABD yaptırımlarından biri, ülkeleri Visa ve MasterCard ödeme sistemlerinden kesmektir. Örneğin, İran uzun zamandır bu uluslararası ödeme sistemlerinden kopmuştur. Tabii ki, Ukrayna’daki krizin ortasında ABD de aynı ödeme sistemlerini çıkardı. Sonuç olarak, sınır ötesi transferler bir zorluk haline geldi.

Elbette daha önce yaptırımlar yaşayan birçok ülkede insanlar yaratıcı yollarını kripto paralardan bile önce bulmuşlar. Ancak bu yollar genellikle yüksek komisyonları içeriyordu ve gölgeli aracılar tarafından teklif edildi.

Yaptırımlar olmasa bile, yerel kurumların yüksek komisyonları nedeniyle havale ödemeleri genellikle kripto para birimleri ile yapılır. Şimdi daha fazla insan bir kez daha alternatifler aramaya zorlandı ve en popüler kripto kullanım durumlarından biri de bu noktadaydı – merkezileşme eksikliği ve aracılar, sınırlar olmadığı için işlemleri garanti ediyor. Bitcoinleri nereye, komşunuza veya dünyanın başka bir yerine göndereceğiniz kelimenin tam anlamıyla hiçbir fark yaratmıyor.

Kazanç ve tasarrufları çoğaltma

Küresel lojistiğin hala yeni yollar bulması gereken çalkantılı zamanlarda, ekonomilerin yeniden yapılanmak için zamana ihtiyacı vardır ve bu nedenle şoklar yaşayabilir. Yine, orta ve büyük işletmeler genellikle kısa vadeli şokları sürdürecek kaynaklara sahipse, sıradan insanlar ve küçük işletmeler, tasarruf sağlamanın ve tasarruf etmenin yerel yollarına anında alternatifler bulmalıdır.

Ancak önceki iki senaryo kısa vadeli hedefler içeriyorsa, sermaye kazanmak ve korumak için daha ciddi planlama gerekir. Önceden bilgi sahibi olmadan dijital varlık piyasasına nasıl girileceğini ve başa çıkmak için güvenilir bir platformun nasıl seçileceğini keşfedelim.

Kripto piyasasına ilk adımlar

Kripto piyasasına atılan ilk adımlar en önemlisidir ve oldukça zorlayıcı olabilir. İdeal olarak, kendi dilinizde desteğe sahip, kullanışlı, kullanıcı dostu bir arayüz olmalıdır, ancak gerçekte, en azından aşağıdaki kriterleri karşılayan güvenilir bir platform bulmak çok daha önemlidir:

Önce güvenlik. Platformun güvenlik denetimlerinden geçip geçmediğini ve kullanıcılarına varlıklarının güvenliğini garanti edip etmediğini para transfer etmeden önce kontrol etmek her zaman daha iyidir.

Çıkış stratejileri. Kripto-nakit ağ geçitleri ve ilgili komisyonlar en önemli kriterler arasındadır çünkü kripto para birimlerinin toplu olarak benimsenmediği modern dünyada, er ya da geç bir kişinin bazı fonları çekmesi ve  nakit olarak aktarması gerekecektir. Bu açıdan ileri görüşlülük, varlıkların büyük bir bölümünü tasarruf ettirebilir.

 Hepsi bir arada Platformlar arasında para transferi yapmak ek komisyon ve ücret gerektirebilir. Bu nedenle, ekosisteminde zaten gerekli tüm araçlara sahip olan platformu seçmek akıllıca olacaktır.

Uzun vadeli vizyon. Dijital varlık piyasası, para kazanmanın çeşitli yollarını sunan birçok platforma sahiptir, ancak çalkantılı zamanlarda, uzun vadede istikrarlı bir pasif gelir sağlayabilecek araçları kontrol etmek daha mantıklıdır.

Bu kriterleri tam olarak karşılayan platformlardan biri de proje platformu Hi dır . Kripto para borsaları, dijital banka, yatırım uygulaması, eşler arası ödemeler platformu vb. gibi hizmetlerden oluşan bir ekosisteme sahip Android ve iOS için süper bir uygulamadır. Hi teknik incelemede belirtildiği gibi, hizmet bu tür hizmetlerde işlevsellikten daha iyi performans gösterir. PayPal veya Revolut olarak, diğer şeylerin yanı sıra ABD yaptırımları nedeniyle şu anda mevcut olmayabilir.

Finansal piyasadaki diğer platformlara kıyasla Hi işlevseldir. Kaynak:whitepaper Hi

Hi ekosisteminin makul fiyatlarla kripto-para ağ geçitleri sunduğunu ve pasif geliri organize etmek için araçlar içerdiğini söylemeye gerek yok. Örneğin, projenin yerel belirteci HI’dan yıllık %40’a kadar kazanç elde etmek mümkündür. Süper uygulama, incelemelerde platformun rahatlığını ve geniş işlevselliğini vurgulayan 3,3 milyondan fazla kullanıcıya sahiptir. Hoş bir bonus olarak, HI sahipleri ayrıca lüks otellere yaşam tarzı abonelikleri veya indirimler alırlar.

Özet

Çalkantılı zamanlarda, kripto para birimleri sıradan insanların ve küçük işletmelerin ayakta kalmasına ve gelişmesine yardımcı olabilir. Merkezi olmayan yapıları, hükümet sınırlarının, herhangi bir yaptırımın veya kişisel kısıtlamanın üzerinde işlev görmelerine izin verir.

Merkezi olmayan araçları kullanarak, insanlar herhangi bir yaptırımı aşabilir ve herhangi bir ülkeye herhangi bir miktarda para transfer edebilir. Ayrıca, yerel itibari para biriminin enflasyon oranlarından korkmadan pasif gelir elde edebilirler.

Ancak kısa vadeli işlemler çok çeşitli platformlarda başarılı bir şekilde yapılabilse de, yatırım ve pasif gelir, komisyonlarda para kaybetmemek için bir hizmet ekosistemine sahip güvenilir bir platform seçmeyi gerektirir. 2022 yılında dünyanın en iyi projelerinden biri olan Hi, geniş bir yelpazede hizmet sunan dünyanın her yerindeki herkese hizmet vermektedir.

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin