featured
Kazakistan interneti kesti, kripto madenciliği çöktü

Şok: Kazakistan internet erişimini kesti, kripto sektörü darmaduman oldu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kazakistan hükümeti, artan protestolar sebebiyle ülkede internet erişimini kesti. Elde edilen verilere göre Kazakistan’da Bitcoin madenciliği operasyonları da sonlanmış gibi görünüyor.

Kazakistan’da internetin kesilmesiyle dünyada kripto madenciliği sarsıldı

Madencilik havuzu hash oranları ile ilgili veriler, çok sayıda madencilik havuzunun oranlarında bir düşüş olduğunu gösteriyor. En belirgin şekilde etkilenenler 1THash (%82 düşüş), OKExPool (%46,3 düşüş) ve KuCoinPool (%22,7 düşüş).

Cambridge Alternatif Finans Merkezi tarafından geçen sonbaharda tahmin edildiği gibi, Kazakistan’ın dünyadaki Bitcoin hash oranının %18’ine ev sahipliği yaptığı göz önüne alındığında durum dikkate değer. F2Pool, AntPool ve ViaBTC dahil olmak üzere büyük havuzlar da sırasıyla %12,8, %11,6 ve %19,2 düşüşler gördü.

Üç günlük madencilik havuzu aktivitesi grafiği, geçtiğimiz gün meydana gelen düşüşü de gösteriyor:

Çarşamba günü Kazak hükümetinin ülkenin internet erişimini durdurmak için harekete geçtiği haberi geldi. The Guardian’a göre bu, mobil mesajlaşma platformlarına erişimin sıkılaştırılmasını izledi.

https://twitter.com/netblocks/status/1478694849440358400

Yine de bu hamlenin hashrate etkisi, geçen yıl Çin’in Bitcoin madenciliği ekosistemini yasaklamak için harekete geçtiğinde görülen dramatik düşüşten çok uzak.

Yine de, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev protestoları sert bir şekilde bastırma sözü verdi ve ülke çapında olağanüstü hal ilan etti. Çin’den uzakta meşhur daha yeşil meralar umut eden madenciler.

Bloomberg’in Aralık ayı başlarında bildirdiği gibi, ülkedeki sıkı enerji arzı, enerji arayan madenciler için kısıtlamalara yol açtı. Yine de Kazakistan’daki endüstriyi resmileştirme çabaları, bu ay itibariyle hükümete kayıtlı 100’den fazla madencilik işletmesiyle şekilleniyor.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin