Kazakistan Cumhurbaşkanı, kripto madenciler için düzenleme talep ediyor
Kazakistan Cumhurbaşkanı, kripto madenciler için düzenleme talep ediyor

Kazakistan Cumhurbaşkanı, kripto madenciler için düzenleme talep ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Büyük ölçüde kripto para madencilerinin sorumlu tutulduğu bir elektrik açığıyla karşı karşıya kalan Kazakistan, bu kış bir enerji krizinden kaçınmaya çalışıyor. Ülkenin cumhurbaşkanı, genişleyen kripto para madenciliği sektörünün acil yasal düzenlemesi için çağrıda bulunarak, endüstri ve nüfus için güç kaynağının sürdürülmesi gereği üzerinde ısrar etti.

Kazakistan Enerji Bakanı Magzum Mirzagaliev ile yakın tarihli bir görüşmede Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, departmanını yakıt rezervlerinde keskin bir düşüşe izin verdiği için eleştirdi. Devlet başkanı ayrıca, hem işletmeler hem de haneler için kesintisiz bir elektrik arzının sağlanması ve ek üretim kapasitelerinin oluşturulması gereğini vurguladı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kripto madencilerin fazla elektrik kullanmasından çekiniyor

Tokayev’in ofisinden yapılan basın açıklamasına göre, Mirzagaliev cumhurbaşkanına yakıt kıtlığını telafi etmek için atılan adımlar hakkında bilgi verdi ve Kazakistan’ın elektrik üretim endüstrisinin 2035 yılına kadar gelişimi için bir tahmin sundu. Elektrik tüketiminin her yıl artması bekleniyor ve Kazakistan, artan talebi karşılamak için yenilenebilir kaynaklar, doğal gaz ve hidroelektrik enerji kullanacak gibi gözüküyor.

Düşük elektrik oranlarını koruyan Orta Asya ülkesi, Çin’deki Bitcoin madenciliğine yönelik devam eden baskının ortasında giderek artan sayıda kripto para madencisine ev sahipliği yapıyor. Yalnızca yılın ilk dokuz ayında tüketimde yüzde 7’lik bir artıştan sorumlu tutuldu ve yetkililer, tek bir madencilik çiftliğinin işletmek için 24.000 ev kadar enerjiye ihtiyaç duyduğunu iddia ediyor.

Bakan Mirzagaliev ayrıca Tokayev’e kripto para madenciliği sektörü üzerinde, özellikle yasadışı kripto para basma operasyonları konusunda daha sıkı kontrol sağlama amaçlı tedbirler hakkında bilgi verdi. Resmi tahminler, madencilerin 1.200 megavat kadar elektrik yaktığını gösteriyor. Yetkililer, ülke genelinde bu tür tesislerin tespit edilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. 

Komşu Rusya’daki yetkililer, suni olarak düşük fiyatın yeni altyapı ve üretim kapasitesine yapılan yatırımları sınırlı tutması nedeniyle, üst sınır tarifenin Kazakistan’ın temel sorunlarından biri olduğuna inanıyor. Rus enerji devi Inter RAO geçtiğimiz günlerde ülkenin kış aylarında yaşanan kıtlıklarla başa çıkmasına yardımcı olmak için Kazakistan’a elektrik tedarik etmeyi düşündüğünü açıkladı.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Akhisar mutlu son

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin