featured
Ignite Ratings

Yatırım platformu Ignite Ratings, 18 Aralık’ta ön satışa başladığını duyurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın kendi kendini düzenleyebilen, merkezi olmayan ve endeks fonuna sahip ilk yatırım platformu Ignite Ratings, 18 Aralıkta ön satışa başladığını duyurdu. 25 Aralık’a kadar ön satışı devam edecek olan proje 15 Ocak 2018’de ICO’ya başlıyor.

Cebelitarık: Cebelitarık merkezli bir Blockchain kuruluşu olan Ignite Ratings, kitle kaynaklı

ignite

görüşüyle tamamen güçlendirilen, dünyanın ilk gerçek anlamda merkezi olmayan, kendi kendini düzenleyen yatırım platformudur. Ignite, tamemen yenilikçi bir yaklaşımla merkezi olmayan bir bilgi platformunu, gücünü kendi derecelendirme platformundan alan bir yatırım endeksiyle kombinleyerek ICO’ların ve dijital varlıkların işleniş biçimine yeni bir soluk kazandırmayı planlıyor. Ignite yazılımı, endeksin sermayesini en yüksek değerli varlıklara otomatik olarak yerleştirir ve endeksin oluşturduğu kârın yarısını nitelikli token sahiplerine geri gönderir.

Teşviki ihraççılar tarafından sağlanan geleneksel finanstaki derecelendirme kuruluşları, açık bir ilgi çekişmesi yaratır. Ayrıca, geleneksel derecelendirmeler gerçek zamanlı bilgilere dayanmaz, ancak genellikle gerçeğin ardından yazılır ve dağıtılır. Dolayısıyla bir tüccar veya yatırımcı için değer, en iyiyle sınırlıdır. Ignite, geleneksel teşvik modelinden ayrılıyor; kullanıcılar aslında Ignite ICO sırasında katılım gösterdikleri sermayeyi kullanıyorlar. Böylece tokenler, platformun en beğenilen varlıklarına otomatik olarak dağıtıldığından, token sahipleri varlıkları uygun bir şekilde derecelendirmeye teşvik edilir.

Ignite platformu TripAdvisor veya Yelp gibi diğer derecelendirme ve inceleme platformlarına benzer  şekilde çalışır. Ayrıca Ignite token sahipleri Blockchain tabanlı varlıklarla ilgili görüş sağlayan kişilerdir. Ignite; kullanıcılarına, tüm kullanıcıların birlikte çalıştıklarında, benzersiz becerilerini, görüşlerini ve yatırım yöntemlerini birleştirerek toplu derecelendirme puanı üretmek için uygun olan “KOVAN” (HIVE) sistemini sunuyor.

“Bu karmaşık değerlendirme süreci, nasıl olur da isimsiz bir grup token sahibi tarafından yapılır?” diye sorabiliriz. Tescilli Ignite “İtibar Motoru”, platformdaki üyelerin etkileşimlerini ele alır; bu etkileşimler, topluluk tarafından incelenip derecelendirilir. İtibar puanı düşük olan üyeler derecelendirme sürecinde daha az etkili olurken, saygın üyelerin daha fazla etkisi vardır. Bu şekilde, topluluk kendi kendini yönetir. Sistem ayrıca, üstünde oyunlar oynamak isteyenlere karşı da dayanıklı bir platform. Ignite, tüm kullanıcıların etkinliklerinin tamamen şeffaf olmasını ve tüm varlıkların ve ticaretin Blockchain’de saklanan bir denetim izine sahip olmasını sağlayarak etkileşimleri Blockchain’de kaydeder.

Ignite’ın kurucu ortağı Christopher Cousins, “Yatırım yapan bir kullanıcı, yaptığı yatırımın neden başarılı bir olacağını hissettiğini de açıklayabilmeli. Farklı hayatlara ve becerilere sahip, geniş bir demografik kitleye sahip olduğumuzu düşünüyoruz.”

Tüm topluluk üyelerinin ortak şekilde kâr amacına sahip olduğu düşünüldüğünde, kullanıcıların dürüstçe ve iyi bir şekilde oylama yapabileceğinden emin olabiliriz. Swarm (sürü) teorisine göre, merkezi olmayan değerlendirme sonuçları endüstriye gerçek zamanlı derecelendirme bilgileri sunarken üstün getiriler sağlamalıdır.

Halihazırda çok sayıda yüksek profilli yatırımcıdan 4000 ETH üzerinde fon elde eden Ignite, önemli ileri ticaret teknolojileri elde edebilmek için Overstock’s T-Zero ve SpeedRoute ile ortaklık kurdu.

Ignite üyeleri ayrıca, varlıklarının tasfiye edilmesi veya HIVE’ın ortak bir karar vermesi durumunda derhal alım yapılabileceği için derecelendirmelerinin yeterliliğini yeniden gözden geçirme ve sürdürme konusunda teşvik edilir. Ignite Endeksi, mevcut net varlık değerinin maksimum yüzde 1’ini bir varlığa yatırır. Böylece token sahiplerine en yüksek ICO değerini yakalama olanağı sağladığından, token’i kendi başına inanılmaz bir çeşitlendirme aracı yapar.

Token Satış Detayları

Ön Satış: 18-25 Aralık 2017

ICO: 15 Ocak – 28 Şubat 2018

ICO’ya katılmak veya Ignite Ratings platformu hakkında daha fazla bilgi edinmek için resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz: igniteratings.com

Telegram üzerinden de iletişime geçebilirsiniz: t.me/igniteratingsICO

Ayrıca, Ignite Ratings tanıtım belgesini şu adresten görebilirsiniz: https://igniteratings.com/white-paper/

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin