HyperQuant
HyperQuant

KuCoin’in teknik danışmanı HyperQuant, Polkadot geliştiricisi Nickolay Volf’un desteğiyle Blockchain entegrasyonu kazanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

HyperQuant projesi, kullanıcıların ticaret işlemlerindeki verilerin bütünlüğünü, güvenilirliğini ve güvenliğini, Ethereum Blockchain’i ve kriptografi yardımıyla sağlar.

Sistemin altında Ethereum Blockchain’i yatıyor

HyperQuant istemcileri, platformdaki robotlar tarafından gerçekleştirilen tüm ticari işlemlerin gerçek olduğundan emin olmalıdır. Bu bağlamda en iyi çözüm, kuşkusuz, hash’leri halka açık bir defterde depolayabilen Ethereum Blockchain’i.

Ticaret anlaşması verilerinin doğrudan kaydı, ortaya birtakım problemlerin çıkmasına sebep olur: Ticaret stratejileri de dahil olmak üzere tüm ticaret verilerinin açığa çıkması ve Blockchain’in günlük milyonlarca işlemi işleyip depolamak konusundaki yetersizliği, bu sorunlara örnek olarak gösterilebilir.

HyperQuant Platform Mimarisi
HyperQuant Platform Mimarisi

Merkle proofs ile sektörde yepyeni bir dönem başlıyor

Bu sorunları çözmek için HyperQuant projesi, varlığın kriptografik ispatlarını (merkle proofs) kullanmaktadır. İtibari dönemin sonunda, işlemlerin listesi oluşturulur. Bu sütunlardan birinde, tekrarlanan anlaşmaların oluşmasını önlemek için sürekli olarak artan tanımlayıcı veya zaman damgası bulunur. Bir merkle ağacı, hash ağacının en üstündeki merkle kökü ile hash’lerin sırasına göre oluşturulur.

HyperQuant istemcisinin kendi sırasına erişimi olduğundan, bu kök, merkle ağacının geri kalanıyla birlikte, verilerin clearing’in bir parçası olduğundan emin olmak için matematiksel olarak mükemmel bir yol sağlar.

Merkle ağacının sektöre entegrasyonu Nikolay Volf tarafından mümkün kılındı

Ethereum Blockchain’inin ve kriptografik bilgilerin (merkle proofs) gücünü kullanarak, HyperQuant platformunun kullanıcısı operasyonlarını denetleyebilir ve tüm eylemlerinin gerçekte kripto para borsasında alındığından emin olabilir. Bu sistem aynı zamanda trafik ve hesaplama açısından da verimlidir, bu yüzden günde 1.000.000.000 order olsa bile, ispatlar sadece 1 KB olacaktır ve 30 adet karma işlem gerektirecektir.

Nikolay Volf
Nikolay Volf

Merkle ağacının Blockchain uygulama konsepti ve HyperQuant platformu içindeki uygulaması, projenin Blockchain çalışma grubunun teknik danışmanı Nikolay Volf tarafından tasarlanmıştır.

Nikolay, daha önce Parity Ethereum Client üzerinde çalışmıştı. Polkadot projesindeki rolünün yanı sıra Rust ve WebAssembly Blockchain uygulamalarına öncülük etti. Nikolay ayrıca HyperQuant ekibini platform geliştirme ve Blockchain entegrasyonu konusunda da bilgilendirecek.

HyperQuant CEO’su Pavel Pavchenko, yorumlarını şu şekilde ifade etti:

HyperQuant CEO’su Pavel Pavchenko
Platformun CEO’su Pavel Pavchenko

Temel zorluk, veri erişilebilirliği ile değişmezlik arasında makul bir denge sağlamaktı. Bu nedenle herkes sistemdeki emirlerin gerçekte var olduğundan ve gerçek olduğundan; ayrıca özel fikri mülkiyetin güvenliğinden emin olabilirdi. Ethereum Blockchain’inde depolanan Merkle proofs, zarif ve etkili bir çözüm olduğunu kanıtladı.

HyperQuant platformu hakkında

HyperQuant, son teknoloji ürünü yapay zeka, risk yönetimi, Blockchain teknolojileri ve hızlı emir protokolüne dayanan; otomatik kripto varlık yönetimi, pazar oluşturma ve dApps oluşturmaya yardımcı olan profesyonel bir platformdur. Platform, sermaye yönetimi endüstrisini içten dışa bilen ve üç ana noktadan bahseden profesyonel tüccarlar tarafından geliştiriliyor:

  • Hyper Fast: Platform içindeki Fast Order Delivery protokolü, benzer çözümlerden yüzlerce kez daha hızlı çalışıyor. Çok sayıda kripto borsasına dayanan sunucu ortak yerleşimlerinin eklenmesiyle hız daha da artıyor.
  • Hyper Smart: Platformun tüm bileşenleri, bir AI tarafından yönetilmekte, birikmiş büyük piyasa verileri üzerinde makine öğrenimi yoluyla sürekli olarak gelişmektedir. HyperQuant ayrıca, yapay zeka bazlı otomatik borsalararası ticaret anlaşmaları dağıtımı ile Electronic Communication Network (ECN) borsalarını da birleştiriyor.
  • Hyper Secure: Otomatik risk yönetim sistemi riskleri en aza indirir. Ticaret karmaları şeffaflık ve güvenlik için Blockchain’e yazılır.

Detaylı bilgi için platformun web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

HyperQuant

Web SitesiWhitepaperOne Pager

TelegramFacebookBitcointalk

 

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us  

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin