Fed Faiz kararı sonrasında kripto varlıklarda son durum: BTC ve altlar nasıl tepki verdi?

Herkes şokta! Bu sefer Tether 1 doların altına düştü, Bitcoin ise 2020 Aralık seviyelerini gördü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son yılların en garip düşüşüyle karşı karşıyayız. Kripto paralar 2021 yılından bu yana en büyük çöküşüne sahne oluyor. Sabit varlıkların bile yerinde durmadığı piyasada “kan banyosu” söylemi az kalıyor. Yatırımcıların çok güvendiği Tether, 1 doların altına düştü. Bitcoin ise Aralık 2020’den bu yana en düşük seviyesini gördü.

Devam eden satış baskısı piyasaları 2020 seviyelerine düşürdüğü için Bitcoin (BTC), 12 Mayıs’ta uzun vadeli işlem aralığının dışına çıktı. Fiyat vermenin bile zorlaştığı ortamda varlıkların düşüşü bir operasyonun habercisi olabilir.

UST 0,60 doların altında kalırken sıra Tether’de mi?

Terra stabilcoin erimesinden kaynaklanan şaşkınlık, profesyonel fonların bile LUNA ve UST’deki kayıplar nedeniyle ödeme gücü sorunları yaşadığını iddia eden söylentilerle kripto ve ötesinde sekerek devam ediyor.

Tether’in şirket içi tokenı LUNA, Terra’nın sabit varlığı gibi bir düşüşe kalkıştı. Öte yandan Mayıs başında LUNA/USD 80$’dan işlem görüyordu.

Şu anda Terra yöneticilerinin ABD doları sabitini geri yüklemeye odaklandığı odak noktası, 0,60 dolar civarındaydı. Bu hala 1 dolardan çok uzak, ancak haftanın rekor düşük seviyelerinin iki katından fazla.

Bununla birlikte, en büyük stablecoin Tether’in (USDT) kendisi UST’nin düşüşünü kopyaladığına dair endişe verici işaretler vermeye başladığından, baskı kripto genelinde giderek daha görünür hale geldi.

Yazma sırasında USDT/USD, büyük borsalarda 0,96 doların altına kadar düştü. Sistem kararlılığı hakkında yorum yapan Tether baş teknoloji sorumlusu Paolo Ardoino, USDT’nin geri çekilmesinin normal şekilde devam ettiğini söyledi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin