Fed Faiz kararı sonrasında kripto varlıklarda son durum: BTC ve altlar nasıl tepki verdi?

Herkes bu sorunun yanıtını arıyor: Kripto paralar neden düşüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Nisan ayının ikinci haftası kripto varlıklar için yeniden bir çöküşü simgeliyor. Bitcoin’in dün yaptığı haftalık kapanış tüm sistemlerin çökmesine neden oldu. Destek seviyeleri bir bir düştü. 42.500 doların altında yeni güne başlayan BTC, 41.500 doların altına kadar sarktı. Yatırımcılar ise kripto paralar neden düşüyor? Sorusuna yanıt arıyor.

Düşüşün altında birden fazla yatan temel nedenler var. Bunlardan biri hafta sonu isteksizliği, hacim olmaması ve Fed tarafından gelen tutanaklar. Bu listeyi uzatmak fazlasıyla mümkün. Aslında geçen hafta piyasalar için olumlu haberler bültenleri süslemişti. Ancak haberleri neredeyse hiçbir etkisi görülmedi.

Bitcoin Ethereum ve diğer varlıklar geri çekilirek piyasa haftaya kırmızıyla başladı. CoinGecko’dan alınan verilere göre, Bitcoin %3.2’lik bir düşüşün ardından Pazartesi günü erken saatlerde 41.000$’ın altına düştü. Ethereum %5.8’lik bir düşüşün ardından 3.040$ civarına kadar geriledi. Birçok düşük değerli kripto para daha sert darbe aldı. Katman 1 ağları Solana, Cardano, Polkadot ve Terra, son satışlarda sarsıldı. Küresel kripto piyasası değerini yaklaşık 1,88 trilyon dolara kadar düşürdü.

Genel market değeri yeniden 2 trilyon doların altında

Kripto piyasası, altıncı ayındaki durgun faaliyetine giriyor. Küresel kripto para piyasa değeri Kasım 2021’de 3 trilyon doları aştığından beri çoğu varlık, piyasa tükenmesi ve Omicron gerilimi, Federal Rezerv’in daralması ve faiz oranı artışları ve Rusya’nın saldırısı nedeniyle yükselen emtia fiyatları gibi makro faktörler arasında yüksek seviyelerini korumak için mücadele etti. İşte tüm bunlar kripto paralar neden düşüyor? Sorusuna birer yanıt.

Yukarı gitmeme isteği varlıkları daha çok aşağıya götürüyor. Kripto varlıklar adeta doğanın kanunu uyguluyor. Solana, Avalanche, Dogecoin ve benzerleri çok daha kötü durumdayken, Bitcoin ve Ethereum birkaç ay boyunca kabaca %40 düşüş eğiliminde. 

Trendin bir istisnası ise, LFG’nin Bitcoin harcamasını artırmasıyla 5 Nisan’da tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 119$’ı kıran Terra’nın LUNA’sı oldu. Daha geniş pazar düşüşüne rağmen, bazı Ethereum NFT’leri hem ABD doları hem de Ethereum açısından büyük fiyat artışı gördü.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin