Bankacılık devi uyardı: Yatırımcılar, kripto ve emtiaya yöneleceğini söyledi

Bankacılık devi uyardı: Yatırımcılar, kripto ve emtiaya yöneleceğini söyledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bank of America stratejistlerinin, makroekonomik manzaradaki bir değişikliğin kripto piyasalarını daha yüksek fiyatlara gönderen katalizör olabileceğini söylüyor. Enflasyon ve savaş dünyayı şu dönemde fazlasıyla etkisi altına alıyor. Ekonomik krizler baş gösterirken faiz artırımı bir by-pass hareketi olarak algılanabilir. Öte yandan kripto ve emtia tarafında artışlar genel manada gözüküyor.

Reuters’e göre, bankacılık devi analistleri, müşterilere hızlanan enflasyonun ve yavaşlayan küresel ekonominin ABD pazarlarına yayılabileceği konusunda uyarıda bulunan yeni bir not gönderdi.

Analistler, kötüleşen bir ekonominin, Federal Rezerv’i kalıcı enflasyonu kontrol etmek için para politikasını sıkılaştırmaya zorlayacağını ve bunun hisse senetleri ve geleneksel varlıklar üzerinde büyük satış baskısı yaratabileceğini söylüyor.

Geleneksel ekonomi daralırken, kripto ve emtia pazarı canlı kalıyor

BofA baş yatırım stratejisti Michael Hartnett, “’Enflasyon şoku’ kötüleşiyor, ‘faiz şoku’ yeni başlıyor, ‘durgunluk şoku’ geliyor” açıklamasını yaptı.

Hartnett, böyle bir ortamda nakit, oynaklık, kripto ve emtia yatırımcılar için en çekici varlıklar haline gelebileceğini ve hem hisse senetlerini hem de tahvil piyasasını geride bırakabileceğini de sözlerine ekledi.

Bu haftanın başlarında Federal Rezerv, Fed yetkililerinin enflasyonu düşürmek için federal fon oranını artırmanın gerekli olacağı konusunda hemfikir olduklarını doğrulayan toplantı tutanakları yayınladı. Raporda,

“Para politikasının uygun duruşunu değerlendirirken, tüm katılımcılar ABD ekonomisinin son derece sıkı bir işgücü piyasası ile çok güçlü olduğu ve enflasyonun yüksek ve komitenin %2’lik enflasyon hedefinin oldukça üzerinde olduğu konusunda hemfikirdi.

Bu çerçevede, tüm katılımcılar, bu toplantıda federal fon oranı için hedef aralığı yükselterek politika düzenlemesini kaldırma sürecine başlamanın uygun olduğu konusunda anlaştılar. Ayrıca, federal fon oranı hedef aralığında devam eden artışların, komitenin hedeflerine ulaşması için garanti altına alınacağına karar verdiler.”

Geçen ay, Bloomberg’in emtia stratejisti Mike McGlone, potansiyel bir durgunluğun Bitcoin için yükselişe geçebileceğini söyledi. Analiste göre BTC, teknoloji hisseleriyle birlikte işlem gören riske açık bir varlık olmaktan, yatırımcıların ekonomik belirsizlik zamanlarında değer depolamak için kullandıkları riskten uzak bir varlığa geçiş yapıyor.

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin