featured

Hafta sonunun yükselenleri: XRP, BCH, UNI ve bu meme coinler yatırımcıya kazandırdı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP Haberleri: Kripto para piyasası Bitcoin öncülüğünde yatay seyrederken altcoinler, önemli kazanımlar ile kayda değer fiyat artışları yaşadı. Hafta sonu itibariyle BTC 67 bin dolar seviyesinde konsolide olmayı sürdürdü. Ethereum, XRP ve Litecoin gibi önemli altcoinler ise piyasa duyarlılığına ters bir yükselişle halving öncesi belirsiz makro şartları değiştirerek yeni bir toparlanmanın sinyallerini verdi. Ethereum, Avalance ve Bitcoin Cash gibi altcoinlerin yanı sıra SHIB ve DOGE gibi meme coinler de yüzde 2 ile 8 arasında ilerleme gösterdi.

Bitcoin Cash yüzde 15’lik artışla haftanın lideri!

Bitcoin düşerken yükselişini sürdüren ve BTC’nin önemli bir rakibi olan Bitcoin Cash, bu hafta gerçekleşen yarılanma olayından sonra yüzde 15’lik bir fiyat artışıyla piyasa hacmini 13,726 milyara çıkardı. Piyasa hissiyatına ters olarak BCH coinin fiyatındaki bu yükseliş, 16 gün sonra gerçekleşmesi beklenen halving etkinliğinde madenciler için ödül azaltma prosedürünün gerçekleşmesini sağladı. Bu gelişme madencilerin blok üretimindeki ödüllerini etkilerken varlık üzerinde alım baskısı oluşturdu. Ayrıca mayıs ayının ortasında gerçekleşmesi beklenen ekip yükseltmesine dair gelişmeler de varlık üzerinde iyimser bir etki yarattı.

XRP
BCH teknik grafik

SEC vs. Ripple davasındaki gelişmeler, XRP hakkındaki iyimserliği yükseltiyor!

Hafta sonunun en dikkat çekici altcoinlerden biri de Ripple’in  XRP’si oldu. Sancılı bir dönem geçiren ve geçtiğimiz boğa koşusuna rağmen etkileyici bir yükseliş sergileyemeyen XRP, yasal süreçteki son gelişmelerin ardından bir miktar toparlanma belirtileri gösterdi. Hakim Torres, “Howey Testi” olarak bilinen ve varlıkların menkul kıymet olup olmadığına dair veriler içeren testi karşılamadığını açıklayarak dava sürecinin ilerleyişi hakkında belirgin bir fikir verdi.

XRP için pozitif bir dalga yaratan bu görüş, varlığın büyüme potansiyelini de destekler nitelikte. Çünkü XRP’ye ait Göreceli Güç Endeksi (RSI) ve 10.000 günlük genişletilmiş dikdörtgen gelecekteki fiyat hareketi üzerinde marjinal bir büyümenin işaretlerini veriyor.

Hafta sonu kazandıran meme coinler: SHIB, UNI ve DOGE

Elon Musk’ın desteğine sahip lider meme coin DOGE ve onun rakibi olarak bilinen SHIB, hafta sonunda yüzde 3’ün üzerinde kazanım elde etti. Dogecoin için Grok AI’nin açıklamaları, topluluğun dikkatini çekerek meme coin hakkında spekülatif bir heyecanın yayılmasını da sağladı. Ardından DOGE çekirdek geliştiricisinin güvenlik açıklarına yönelik güven verici gelişmeler, fiyatı son 24 saate yüzde 4,23 yükseltti. Bu yazının yazıldığı sırada 0,1822 dolardan işlem gören DOGE’un, açık pozisyonlardaki rekor seviye ve X ödeme entegrasyon beklentileri varlığın yükselişini desteklendi.

DOGE
DOGE vadeli işlemleri açık pozisyon. Kaynak: Coinglass

Buna karşın Dogecoin arzının sınırlı olmaması olumlu piyasa hareketlerine karşı yatırımcıda endişeleri yükseltiyor. Enflasyon karşısında varlığın zayıflamasını sağlayacak olan bu dezavantaja karşın Dogecoin20 yeni bir alternatif olarak ele alınıyor. Çünkü nihai bir Doge yükseltmesi olarak geliştirilen bu proje, stake avantajları ve 2 yıllık token dağıtımı ile 100x büyüme potansiyeli kripto paralar arasında ele alınabilir.

DOGE20’i Ziyaret Edin

Ayrıca teknik verilerine bakıldığında lansman öncesi 0.00022 dolar gibi avantajlı rakama satılan varlık 10 milyonun üzerinde bağış toplayarak güçlenmeyi sürdürüyor.

Uniswap (UNI) tokeni ise günü yüzde 2,42’lik bir yükselişle 11,13 dolardan ilerletiyor. Ticari görünümüne bakıldığında kırmızı mumların üzerine yeşil bir mum dikmeye hazırlanan UNI, ticaret hacmindeki önemli artışla tüm zamanların en yüksek işlem hacmine ulaştı. 2 trilyonluk değeri ile kritik bir dönüm noktasına gelen UNI, X platformunda (eski adıyla Twitter) bu gelişmeyi duyurarak 200 USDC ödül paylaştı ve böylece merkezi olmayan sektördeki pozisyonunu güçlendirdi.

Son olarak hafta sonunun en çok kazanan diğer varlıkları arasında popüler meme coin SHIB yüzde 2,23, Arbitrum (ARB) yüzde 3,17 Render ( RNDR) 3,47’lik bir yükselişle yatırımcı arasında yeni bir iyimserlik dalgası başlatmış gibi görünüyor.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin