featured

Bitcoin balinalarından halving öncesi şaşırtan hareketler: Neden satış yapıyorlar?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyat analizi –  Piyasa lideri olan BTC, haftaya 65,000 dolar seviyesindeki büyük bir satış baskısı ile başlamıştı. Ancak hafta sona ererken 67,000 doların üzerinde bir toparlanma girişiminde bulunuyor. Bitcoin’deki satış baskısı kripto para piyasasındaki diğer altcoin’leri de etkiledi.

Kaiko tarafından paylaşılan yakın tarihli bir rapora göre, Bitcoin’in altcoin’ler ile olan 60 günlük korelasyonu 2024’ün ilk çeyreğinde yıllar içindeki en düşük seviyeye geriledi.

Yani, altcoin’ler artık önceki yıllarda olduğu gibi Bitcoin’in fiyat hareketini tam olarak yansıtmıyor. Bu bilgi, Nisan ayında gerçekleşmesi beklenen halving öncesinde büyük öneme sahip. Bu nedenle bazı yatırımcılar portföylerini yüksek potansiyelli altcoin’ler ile doldurmayı tercih edebilir.

Bitcoin fiyat analizi: Balinalar satış yaparken BTC toparlanmaya çalışıyor

Piyasa liderinin fiyatı, 60,000 dolara düzeltmenin ardından Mart ayında kısa süreliğine 70,000 doların üzerine çıktı. Şu anda balinalardan yüksek fiyatlardan kâr etmek için satış yapıyor gibi görünüyor. Yani, Nisan ayında gerçekleşecek olan halving etkinliği nedeniyle talepte yaşanan artışı karşılıyor.

Glassnode, uzun vadeli kripto yatırımcılarının gerçekleşen kâr/zarar oranının neredeyse dikey bir yükselişte olduğunu X sosyal platformunda yaptığı bir paylaşım ile belirtti.

Santiment’ten gelen bilgiler, bu hafta yaşanan fiyat düşüşlerinin, ABD’nin “hükümet yetkililerinin İpek Yolu’nu ele geçirmesinden dolayı yaklaşık 10,000 adet BTC sattığını kabul etmesinden” kaynaklanabileceğini ortaya çıkardı.

Bu açıklama nedeniyle yatırımcılar bir miktar korku yaşadılar. Ancak yaşanan korkuya rağmen piyasalar beklentilere meydan okuyarak ters yönde hareket etme eğiliminde. Bu nedenle, korku arttıkça Bitcoin fiyatı bu hafta sonu 70,000 doların üzerine çıkarak ivme kazanabilir.

Önceki günün açılışını 68,485 doları test ederek yapan BTC, şu anda 67,972 dolar civarında işlem görüyor. Bu fiyatın 24 saat boyunca pek hareket etmediğini, ancak geçen hafta %2,1 oranında bir düşüş kaydettiği anlamına geliyor.

67,802 dolarda bulunan 50 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) acil destek noktası olarak duruyor.  Bu seviyenin üzerindeki birkaç mum kapanışı, BTC fiyatını 70,000 doların üzerine çıkarabilir.

Göreceli Güç Endeksi’nin (RSI) görünümüne bağlı olarak satış baskısı artarsa, 20 günlük EMA 67,336 dolar) ve 200 günlük EMA (65,773 dolar) kayıpları durdurmak için kullanışlı seviyeler olacaktır.

Ayrıca BTC fiyatının yukarı yönlü hareketine destek sağlayacak yükselen trend çizgisi de mevcut. Eğer bu trend çizgisinin üzerine bir hareket gerçekleşirse fiyat tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 80,726 dolara yükselebilir.

Bitcoin Minetrix: Bulut madenciliği ve staking ile yenilikçi bir proje

2024 yılının en dikkat çeken ön satışlarından bir tanesi olan Bitcoin Minetrix projesi, Bitcoin madenciliğine yeni bir bakış açısı getiriyor. Bulut madenciliğini tokenlaştıran Bitcoin Minetrix, geleneksel yöntemlerden farklı yol bir yola sahiptir. Ayrıca yatırımcıları, bu tokenları stake ederek de ödüller kazanabilir.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

Proje şu anda ön satış aşamasında ve 1 BTCMTX = 0,0145 dolar olarak belirlenmiş durumda. Bitcoin Minetrix’in yüksek bir potansiyele sahip olduğu düşünüldüğünde ön satış aşaması, giriş için doğru bir nokta olabilir.

coingape


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin