Worldcoin Ağustos ayında yüzde 45 düşüş yaşadı! Düşüşün nedeni nedir?
Worldcoin Ağustos ayında yüzde 45 düşüş yaşadı! Düşüşün nedeni nedir?

Worldcoin Ağustos ayında yüzde 45 düşüş yaşadı! Düşüşün nedeni nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto sektörü olgunlaşırken, Worldcoin (WLD) iddialı küresel dijital kimlik projesiyle oyunun kurallarını değiştireceğine söz verdi. Ancak, devrim niteliğindeki iris tarama teknolojisini çevreleyen heyecan, bir dizi düzenleyici zorlukla karşılaştı. Bu durum piyasada önemli bir gerilemeye yol açtı ve kripto para Ağustos 2023’te %45’lik bir düşüş yaşadı.

Worldcoin’in tartışmalar arasındaki mücadelesi

28 Ağustos 2023 Pazartesi itibarıyla Worldcoin (WLD), ay başından bu yana önemli bir düşüşle 1,23 dolardan işlem gördü. 1 Ağustos’ta 2,3 dolardan işlem gören kripto para o zamandan beri %45 düştü. Düşüşün ardındaki nedenler arasında projenin artan düzenleyici incelemesi olabilir.

İris taramaları yoluyla küresel bir dijital kimlik sağlamayı amaçlayan bir proje olan Worldcoin, düzenleyiciler tarafından mercek altına alındı. 24 Temmuz’da başlatılan proje, başlangıçta iris taramasından geçmek isteyen katılımcılara 25 $WLD token’lık bir airdrop teklif etti.

15 Ağustos itibarıyla 16 milyondan fazla kişi platforma kaydoldu. Ancak bu hızlı genişleme, aralarında Kenya, Fransa, Almanya ve Birleşik Krallık’ın da bulunduğu dünya çapındaki hükümetlerin incelemesine yol açtı.

Worldcoin’in misyonu, iris taramasıyla oluşturulan benzersiz bir tanımlayıcı olan “Dünya Kimliği” kavramı etrafında dönüyor. Bu kimlik, görünüşte kullanıcı gizliliğini korumak için Worldcoin blok zincirinde saklanır. World App, kullanıcı kimlik bilgileri deposu ve kripto para cüzdanı olarak hizmet veriyor.

Bu fikir internetteki bot sorununu çözmeyi vaat ederken, etik soruları da gündeme getiriyor.

Küresel tepkiler ve düzenleyici inceleme

3 Ağustos 2023’te Kenya hükümeti, Worldcoin’in teknolojisini yasaklamakla kalmayıp aynı zamanda Nairobi ofislerine baskınlar düzenleyerek Worldcoin’e karşı sert bir tavır aldı. Bu hamle, Worldcoin’in projenin önemli bir başarı elde ettiği Afrika’daki genişleme planlarına önemli bir darbe oldu.

Avrupa’da Worldcoin birçok ülkeden gelen soruşturmalarla karşı karşıya kaldı. Fransa, Almanya ve Birleşik Krallık projeyle ilgili soruşturma başlattı. Yani, ülkeler soruşturmalarını veri gizliliği ve finansal kazanç için biyometrik veri toplamanın sonuçları üzerine odakladılar.

Bu incelemenin ardından, daha fazla ülke Worldcoin’e yatırım yapmaya başladı. 11 Ağustos’ta Arjantin de projeyi araştıran ülkeler arasına katıldı.

Bu neden önemli?

Kripto yatırımcıları için Worldcoin’in düzenleyici sorunları fiyatını önemli ölçüde etkileyecektir. Yani, projenin başarısı yüzlerce yargı bölgesindeki düzenleyici konuların yönetilmesine dayanıyor.

dailycoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin