featured

Artan balina faaliyetlerinin ortasında güçlü fiyat hareketlerine hazırlanan 5 altcoin…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blok zinciri istihbarat platformu Santiment, dün attığı bir tweette balina faaliyetlerinin son 48 saat içinde arttığını ve piyasadaki birkaç altcoinin fiyatlarını etkilediğini açıkladı. Gönderiye göre AAVE, COMP, CRV, IMX ve YGG dâhil olmak üzere bir dizi altcoin 10 milyon dolardan fazla transfer kaydetti.

Son 24 saat içinde bu altcoinler için değişen fiyat performanslarına rağmen 5 kripto para biriminin tümü için grafik modelleri ve teknik göstergeler, önümüzdeki 2 hafta içinde güçlü fiyat hareketlerinin ortaya çıkabileceğini gösterdi. En önemlisi CRV önümüzdeki birkaç gün içinde güçlü bir orta vadeli kırılma için en yüksek potansiyele sahip.

https://twitter.com/santimentfeed/status/1696259051225747678?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1696259051225747678%7Ctwgr%5E4d02e0ade7d2f42e02238ab9ebdb8a9e50ce42eb%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcoinedition.com%2Fcrv-imx-aave-comp-ygg-poised-for-strong-price-moves%2F

Aave (AAVE)

Basın zamanında CoinMarketCap, AAVE’nin 57,68 dolardan el değiştirdiğini belirtti. Bu, 24 saatlik yüzde 0,95’lik bir kazanç elde etmesinin ardından gerçekleşti. Dahası pozitif günlük performans, geçtiğimiz hafta boyunca AAVE için oluşturulan yükseliş momentumunun bir devamı niteliğindeydi. Ardından kripto para biriminin fiyatı son 7 günde yüzde 4,81 artış gösterdi.

altcoin

Altcoin’in geçtiğimiz hafta boyunca sürekli olarak daha yüksek dip seviyeler kaydetmesinin ardından AAVE’nin günlük grafiğinde yükselen bir üçgen formasyonu oluştu. Bu formasyon doğrulanırsa AAVE önümüzdeki birkaç gün içinde 60 dolarlık direnç seviyesini desteğe çevirmeyi deneyebilir.

Bundan sonra kripto para biriminin fiyatı önümüzdeki 2 hafta içinde 70 dolarlık bir sonraki önemli bariyere yükselmek için nispeten açık bir yola sahip olacak. Yatırımcılar ve tüccarlar ayrıca AAVE’nin grafiğindeki 9 günlük ve 20 günlük EMA çizgilerine de göz atmak isteyeceklerdir, çünkü bu 2 teknik gösterge de kesişmek istiyordu.

Bu 2 EMA çizgisi kesişirse kısa vadeli momentumda yükseliş yönünde bir değişikliğe işaret edecek ve bu da AAVE’nin fiyatının önümüzdeki birkaç hafta içinde potansiyel olarak 70 dolar direnç seviyesini desteğe çevirmesine neden olabilir. AAVE’nin fiyatı günlük grafiğindeki pozitif trend çizgisinin altına düşerse bu yükseliş tezi geçersiz olacaktır. Bu senaryoda, AAVE 50 dolar desteğini yeniden test etme riskiyle karşı karşıya kalacaktır.

Compound (COMP)

COMP, ağındaki artan dalgalanmadan faydalanamadı ve 24 saatlik yüzde 0,60’lık bir kayıp yaşadı. Sonuç olarak COMP’nin fiyatı basın saatine göre 41,21 dolar seviyesindeydi. Fiyattaki düşüşle birlikte, altcoin günlük işlem hacminde de yüzde 3,97’lik bir düşüş yaşadı. Hacimdeki bu son düşüş, toplamı yaklaşık 19,8 milyon dolara indirdi.

Kripto para biriminin 17 Ağustos 2023’te ikinci bir en düşük seviyeyi görmesinin ardından COMP’nin günlük grafiğinde orta vadeli bir pozitif trend çizgisi mevcuttu. Bu olumlu eğilim devam ederse COMP’nin fiyatı önümüzdeki birkaç hafta içinde 45 ve 57 dolarlık direnç seviyelerinin üzerine çıkabilir. Bu aynı zamanda altcoin fiyatının 71 dolar bariyerini de zorlamasına yol açabilir.

Bu yükseliş tezinin erken bir teyidi, COMP’nin fiyatı 9 günlük ve 20 günlük EMA çizgilerinin üzerinde art arda 2 günlük mum kapattığında olacaktır. Kripto para birimi bu 2 teknik göstergenin üzerinde kapanmayı başarırsa kısa vadeli momentum boğalar lehine değişebilir ve bu da COMP’nin fiyatının önümüzdeki birkaç gün içinde yükselmeye devam etmesine yol açacaktır.

Öte yandan COMP’nin fiyatı bu hafta bitmeden 9 günlük EMA çizgisinin üzerine çıkamazsa önemli destek seviyesini 38 dolardan test etme riski altında olabilir. Bu seviyenin altında bir kırılma, altcoin’in fiyatı günlük grafiğinde oluşan trend çizgisinin desteğini de kaybedeceğinden, orta vadeli pozitif eğilimine de son verecektir.

Curve DAO Token (CRV)

CRV, geçtiğimiz işlem günü boyunca fiyat performansı açısından liderliği ele geçirdi. CoinMarketCap’e göre, altcoin’in fiyatı 24 saatlik yüzde 3,97’lik bir artış kaydetmeyi başardı. Daha sonra CRV basın zamanında 0,481 dolardan işlem görüyordu. En önemlisi kripto paranın 24 saatlik işlem hacmi de yüzde 100’den fazla arttı.

CRV’nin fiyatı, son birkaç hafta içinde günlük grafiğinde düşen bir kama grafik modelinin oluştuğu gerçeği göz önüne alındığında, yakında bir yükseliş patlaması için hazır olabilir. Bu formasyon doğrulanırsa altcoin’in fiyatı 0,71 dolarlık bir sonraki ana fiyat noktasına doğru güçlü bir yükselişe başlamadan önce 0,5525 dolarlık direnci desteğe çevirebilir.

Bu yükseliş tezinin potansiyel olarak erken bir göstergesi, CRV’nin fiyatı 0,5122 dolar civarında 20 günlük EMA çizgisinin üzerine çıktığında olacaktır. Bundan sonra CRV ya tırmanmaya başlayacak ya da 0,4515 dolarlık önemli destek seviyesini yeniden test etmek için teknik göstergenin altına düşecektir. Her iki durumda da teknik göstergeler CRV’nin yakında bir kırılma için hazır olduğunu gösteriyor.

Immutable (IMX)

IMX önceki 24 saat boyunca yüzde 0,07’lik hafif bir kazanç elde ederek fiyatını 0,561 dolara yükseltti. Fiyattaki hafif artışa rağmen, kripto para birimi 24 saatin en düşük seviyesi olan 0,5569 dolara daha yakın işlem görürken aynı dönem için zirvesi 0,5747 dolar oldu.

IMX’in günlük grafiğinde simetrik bir üçgen formasyonu oluştu ve bu da bir fiyat kırılmasının yakın olduğunu gösterdi. Bu formasyon olumlu bir harekete yol açarsa IMX’in fiyatı önümüzdeki hafta içinde 0,6790 dolar direnç seviyesine yükselebilir. Daha sonra devam eden alım baskısı altcoinin 0,6790 dolarlık direnci desteğe çevirmesini sağlayarak 0,8485 dolara giden yolu açabilir.

Tersine düşüş eğilimli bir kırılma, kripto para biriminin fiyatının önümüzdeki birkaç gün içinde bir sonraki ana destek seviyesini 0,5269 dolardan test etmesiyle sonuçlanabilir. Teknik göstergeler, 9 günlük EMA çizgisi 20 günlük EMA çizgisinin altında konumlandığı için basın zamanında düşüş görünümünü destekledi.

Bu, satıcıların basın zamanında üstünlük sağladığını gösterdi. Bununla birlikte IMX’in fiyatı, önümüzdeki 72 saat içinde 20 günlük EMA çizgisinin üzerindeki bir günlük mumu 0,6153 dolar civarında kapatabilirse yukarı yönde kırılabilir.

Yield Guild Games altcoini (YGG)

Yield Guild Games (YGG)YGG, son 24 saatlik döngü sırasında fiyatının düştüğünü gören bir başka altcoin oldu ve basın zamanında yüzde 0,65 düştü. Daha sonra altcoin basın zamanında token başına 0,208 dolar değerindeydi.

Fiyattaki bu yeni düşüş, YGG’nin haftalık performansını da kırmızı bölgeye iterek eksi yüzde 7,67’ye çıkardı. Grafik YGG son birkaç haftadır olumlu bir eğilim içindeydi. Bu süre zarfında, kripto para biriminin fiyatı sürekli olarak daha yüksek düşükler ve daha yüksek yüksekler basmış ve bu da pozitif bir fiyat kanalının oluşmasına neden olmuştur.

Yakın zamanda tetiklenen bir teknik bayrak, bu olumlu eğilimin sona eriyor olabileceğini gösterdi. Geçtiğimiz 72 saat boyunca, 9 günlük EMA çizgisi 50 günlük EMA çizgisinin altından geçti. Bu, orta vadeli momentumun satıcılar lehine değişmeye başlayabileceğini gösterdi.

Bu durum, 20 günlük EMA çizgisi 50 günlük EMA çizgisinin altından geçtiğinde teyit edilecektir. Bu düşüş teknik bayrağı doğrulanırsa YGG’nin fiyatı önümüzdeki hafta 0,1700 dolarlık önemli destek seviyesini yeniden test edebilir.

Ezici satış baskısı, YGG’nin fiyatının bu destek seviyesinin altına düşerek 0,1270 dolarlık bir sonraki önemli işarete ulaşmasıyla da sonuçlanabilir. Öte yandan YGG’nin fiyatı günlük bir mumu 0,2430 dolar direnç seviyesinin üzerinde kapatabilirse düşüş tezi geçersiz kılınacaktır. Bu senaryoda, altcoin’in fiyatı bir sonraki önemli direnç seviyesinde 0,3615 dolarda bir meydan okuma girişiminde bulunabilir.

coinedition

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin