featured

Shiba Inu yanma oranında yüzde 2300 artış: Shibarium güncellemesi ve yanma oranı fiyatı nasıl etkiledi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Shiba Inu Haberleri: İkinci büyük meme coin SHIB, mart ayında yüksek seviyelere ulaşan SHIB yanma oranı ve Shibarium ağ etkinliği ile gündeme geldi. Shiba Inu topluluğu ve geliştirici ekibi tarafından coinin arz oranını düşürmek için önemli adımlar atıldı ve mart ayında SHIB yanma oranı yüzde 2300 oranında arttı. Bu muazzam artış Shibarium ağ etkinliğini yükselti. İşlem sayısındaki artış blok sayısını da yükseltirken SHIB fiyatı durgun seyretmeye devam ediyor.

Shiba Inu yanma oranında aylık yüzde 2300’luk artış

X platformu üzerinden @shibburn hesabından yapılan son paylaşımda mart ayında yakılan toplam SHIB token oranı açıkladı. Geçmiş aylara nazaran önemli bir aşama kaydeden SHIB, toplam 217 işlemle 15.644.329.668 dolarlık Shiba Inu tokenını yakarak piyasadan çekti. Yaklaşık 454 milyon dolara karşılık gelen bu yakma işlemi sonucunda tedarik dolaşımı dışında bırakılan SHIB oranı ile piyasadaki arz azaltıldı. Bu yazının yazıldığı sırada en güncel verilere göre piyasada dolaşımda olan SHIB arzı 410,72 trilyon SHIB olarak ele alınıyor.

Shiba Inu
Kaynak: X @shibburn

Aylık göstergelerin yanında günlük olarak da yakım işlemleri devam etti ve son 24 saat içinde 4.498.428 SHIB yakıldı. Shiba Inu yanma oranındaki artışla birlikte Shibarium işlem hacmi düşüş yaşadı. Ethereum ağı üzerinde işlem gören Layer 2 çözümü, günlük işlemlerin düşmesiyle Mart ayında 3,690 geriledi. Önceki aylarda günlük işlem hacmi ise 412.270 idi.

Shibairum ağ etkinliğindeki gelişmeler

Shibariumsca.io adresinden alınan verilere göre Layer 2 ağ etkinliğinde hareketlenme görüldü. Ağ etkinliği çok kısa bir sürede düşerek 3.69 milyona indi. Blok sayısı 40 milyon sınırına ulaşarak 3,977,343 oldu. Shibairum işlem sayısındaki bu düşüş, SHIB fiyatı üzerine de yansıdı ve fiyat düşüşlerini beraberinde getirdi.

SHIB
Shibarirum günlük işlemler Kaynak: shibariumscan

SHIB fiyat analizi: Boğalar mı ayılar mı kontrolü ele alacak?

Shibairum işlem hacmindeki düşüş yakın tarihli yanma oranın yarattığı olumlu etkiyi ortadan kaldırdı. Son 24 saate Shiba Inu fiyatı yüzde 5,47 düşerek 0,000028 dolar seviyesine geriledi. Aylık kazancının bir kısmını kaybeden meme parasının piyasa değeri yüzde 5,49 azalırken işlem hacmi son 24 saat içinde yüzde 44,24 yükseldi. Türev veriler ile uyumlu olan bu düşüş, artan işlem hacmi sayesinde kısa vadeli yatırımcıların ilgisini çekti.

1 günlük SHIB fiyat grafiği

Yüzde 2300’lü yanma oranının piyasa trendini yükseltmemesi dikkat çekerken Shiba Inu’ya ait Göreceli Güç Endeksi (RSI) değeri 56 civarında kaldı ve nötr bölgede seyretmeye devam ediyor. Bollinger Bantlarının ise dar bir aralık oluşturdu. Nötr bölgenin bir miktar üzerinde  işlem gören RSI değeri, SHIB fiyatının ayılar ve boğaların kontrolüne açık olduğunu işaret ederken varlığa yönelik ilginin sürdüğünü gösteriyor.

Sonuç olarak Shiba Inu (SHIB) tokene ait yanma oranları ve Layer 2 ağ etkinlikleri fiyat üzerinde oldukça etkin rol oynuyor. Nisan ayı boyunca gerçekleşecek olan BTC yarılanması ve varlığa ait piyasa hareketlerinin de fiyat üzerinde etkili olması bekleniyor. Ayrıca piyasa yeni çıkan meme varlıklar da rekabeti yükseltiyor.

“Ayrıca Okuyunuz: 2024 boğa koşusunda 10x ve 100x potansiyeli 4 altcoin

SHIB rakibi olabilecek olan yeni meme parası Dogecoin20, sınırlı arzı olan coinler arasında yer alarak gelecekte oluşacak fiyat artışlarına karşı kendini güvenceye alıyor. Bu şekilde istikrarlı bir büyüme hedefi içinde olan olan yeni meme parası, ön satış aşamasında cazip fiyatlar ve stake avantajları ile dikkat çekiyor. Stabil büyüme programı sayesinde DOGE rakibi olarak piyasaya giriş yapacak olan proje, 2 yıllık token dağıtımı ve topluluk edinme hamleleri ile 100x büyüme potansiyeli kripto paralar arasında ele alınabilir.

DOGE20’i Ziyaret Edin

Son olarak teknik verilere bakıldığında Dogecoin20 fiyatının lansman öncesinde 0.00022 dolar gibi avantajlı rakamlara satın alınabildiği dikkat çekiyor. Ayrıca güncel X paylaşımlarında 10 milyonun üzerinde bağış toplayarak güçlenmeyi sürdürdüğünü açıklayan yeni meme coin, ETH ve USDT gibi standart ödeme seçenekleri ile satın alınabilir.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin