SEC'in kripto varlıklarında düzenleyici netliği eksikliği: Eleştiriler artıyor!
SEC'in kripto varlıklarında düzenleyici netliği eksikliği: Eleştiriler artıyor!

SEC’in kripto varlıklarında düzenleyici netliği eksikliği: Eleştiriler artıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir hukuk uzmanı ve XRP meraklısı olan Bill Morgan, SEC’in dijital varlık düzenlemesine yaklaşımını bir kez daha eleştirdi. Morgan, SEC’in DASH ve XRP gibi kripto varlıkları hakkında düzenleyici netlik sağlayamamasının yarattığı belirsizliğin yıllarını vurgulayan bir tweet attı.

Bittrex’in yakın tarihli başvurusuyla ortaya çıktığı gibi, SEC, DASH’ın lansmanından yaklaşık on yıl sonra ilk kez bir menkul kıymet olarak kabul edilebileceği görüşünü açıkça ifade etti.

Morgan, Ripple’ın XRP’yi sattıktan sekiz yıl sonra dava edildiğini belirtti. SEC’in yaklaşımını eleştiriyor ve düzenleyici netliğin bu şekilde hiçbir şekilde sağlanamayacağını söylüyor. Hafta sonu Bittrex ve kurucu ortağı William Shihara, SEC’in şikayetini reddetmek için dilekçe verdi.

Bu yılın Nisan ayında, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Bittrex’e ve kurucu ortağı ve eski CEO’su William Shihara’ya, kayıt dışı bir menkul kıymetler borsası, komisyoncu ve takas ajansı işlettiği iddiasıyla dava açtı. Bittrex’in, en az 2014’ten beri menkul kıymet olarak sunulduğu ve satıldığı iddia edilen kripto varlıklarının alım satımını kolaylaştıran bir platform olduğu öne sürülüyor.

Bittrex’in SEC’in şikayetini reddetme önergesinin bir kısmı şöyle:

“DASH, OMG ve ALGO sırasıyla 2014, 2017 ve 2019’da piyasaya sürüldü. Hiçbiri kurucuları veya destekçileri tarafından menkul kıymet olarak kaydedilmedi ve lansmanlarını takip eden yıllarda, SEC, bunların herhangi birinin menkul kıymetler olduğu görüşünü kamuya açıklamadı. SEC’in bu görüşü ilk kez kamuoyuna açıklaması, DASH’ın Bittrex Global’e karşı bu davayı açmasından yaklaşık on yıl sonraydı.”

Morgan buna tepki gösterdi ve 2014’te Dash’i satın alan bir sahibinin, 2023’te ilk kez SEC’in Dash tokeninin Dash’in bulunduğu bir döviz işleten yabancı bir şirkete karşı açılan bir şikayetten menkul kıymet olduğunu iddia ettiğini öğrendiği bir senaryoyu gerekçe göstererek buna tepki gösterdi.

Başka bir tweet’te devam etti, “9 yıllık belirsizlik, ardından aniden SEC tarafından Dash’in bir menkul kıymet olduğu iddia edildi. Ve bundan sonra, çıkarılan PoW tokenlerinin menkul kıymet olduğuna dair hiçbir gösterge yok.”

SEC’in düzenlemeye yönelik yaklaşımı, birçok kişinin sorumlu inovasyona elverişli bir ortamı teşvik etmek için gerekli olduğuna inandığı düzenleyici netlikten kaçtığı için geniş çapta eleştiriliyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin