Son dakika: ABD hükümeti, 2016 Bitfinex davasındaki Bitcoin’leri ele geçirdi!

Son dakika: ABD hükümeti, 2016 Bitfinex davasındaki Bitcoin’leri ele geçirdi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son günlerde 2016 yılında kaçırılan Bitcoin’ler piyasanın gündemine oturmuştu. Whale Alert o güne dair varlıkların harekete geçtiğini daha öncesinde paylaşmıştı. Ancak hacklenen Bitcoin’lerle ilgili net bir bilgi yoktu. Herkes ne olacağını merak ediyordu. Bugün ise ABD tarafından önemli bir açıklama geldi. 

ABD Adalet Bakanlığı 8 Şubat Salı günü bir açıklama yaptı. Bakanlık, 2016 kripto borsası Bitfinex hackine bağlı 3,6 milyar dolarlık Bitcoin ele geçirildiğini söyledi. Bu bu zamana kadar ele geçirilen en kapsamlı operasyonlardan biri olarak kabul ediliyor. 

Ilya Lichtenstein ve Heather Morgan, adlı iki şahıs New York’ta tutuklandı. Hack saldırısında olayı yürüten sanıklar Salı öğleden sonra mahkemeye çıkmaları bekleniyor. İkili, kara para aklama ve ABD’yi dolandırmak için komplo kurmakla suçlanıyor. Suçlu bulunmaları halinde 25 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacaklar.

ABD hükümeti olayı ivedilikle sürdürdü

ABD Adalet Bakanlığı, 6 senedir süren bir gizemi çözmüş oldu. Büyük bir başarıya imza atan yetkililer, devasa bir vurgunu sonlandırmış oldu. ABD Adalet Bakamlığı diğer adıyla DOJ, bir basın açıklamasında el koyma operasyonunu detaylandırarak şunları açıkladı: 

“Mahkeme belgelerine göre, Lichtenstein ve Morgan’ın, bir bilgisayar korsanının Bitfinex’in sistemlerini ihlal ettikten ve 2.000’den fazla yetkisiz işlem başlatmasından sonra Bitfinex platformundan çalınan 119.754 Bitcoin gelirini aklamak için komplo kurdukları iddia ediliyor. 

Lichtenstein’ın kontrolü Son beş yılda, çalınan bu Bitcoin’lerin yaklaşık 25.000’i, çalınan fonların bir kısmının Lichtenstein ve Morgan tarafından kontrol edilen finansal hesaplara yatırılmasıyla sonuçlanan karmaşık bir kara para aklama süreci yoluyla Lichtenstein’ın cüzdanından aktarıldı. 94.000’den fazla Bitcoin içeren çalıntı fonlar, saldırıdan elde edilen yasa dışı gelirleri almak ve depolamak için kullanılan cüzdanda kaldı.”

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin