Önde gelen İspanyol bankası, Ripple destekli ödeme sistemini Meksika’ya açıyor
Önde gelen İspanyol bankası, Ripple destekli ödeme sistemini Meksika’ya açıyor

Önde gelen İspanyol bankası, Ripple destekli ödeme sistemini Meksika’ya açıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Büyük İspanyol bankası Santander, Ripple destekli uluslararası ödeme sistemi One Pay FX‘i 2020’de Meksika’da piyasaya sürmeyi planlıyor.

6 Mart’ta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na sunulan 20-F Formunda, banka Meksika’nın 2020’nin başlarında hizmet sunacağını açıklamıştı.

One Pay FX nedir?

Ripple’ın RippleNet teknolojisine dayanan One Pay FX, XRP’den bağımsız ve çalışabilmesi için dijital para birimine ihtiyaç duymuyor.

ABD borsalarında, borsaya kote tüm yabancı özel ihraççılar tarafından SEC’e sunulması gereken yıllık bir rapor olan Form 20-F dosyalamasında, Santander çözümü şöyle açıklıyor:

Bireyler ve KOBİ’ler için (küçük-orta ölçekli işletmeler) çok koridorlu uluslararası Blockchain çözümü…

One Pay FX ilk kez 2018’de dört Santander bankasında (İspanya, Brezilya, Polonya ve İngiltere) piyasaya sürüldü. Santander Portekiz ve Şili ise ertesi yıl çözüme katıldı.

Blockchain sisteminin faydalarıyla ilgili olarak Santander, şeffaflık, öngörülebilirlik, rekabetçi maliyet ve daha yüksek hızdan söz ederken mevcut müşteri deneyimlerini karşıladığının altını çiziyor.

Ripple destekli sistem geleneksel transferleri de iyileştiriyor

Santander ve Ripple, geliştirilmesi birkaç yıl süren One PayFX’in ilk denemelerinde, çözümün geleneksel transferler üzerinde iyileştirmeler sağlayabileceğini gösterdi. 2015 yılında Santander’in sermaye kolu InnoVentures, Ripple’ın 32 milyon dolarlık A serisi fonuna 4 milyon dolar katkıda bulunmuştu.

Ripple’ın teknoloji sorumlusu David Schwartz’ın son yorumlarına göre, ilk kez 2012 yılında oluşturulan RippleNet, “temel fikir birliği geliştirmeleri” de dahil olmak üzere teknik gelişmelere devam ediyor. Schwartz, üçüncü tarafların XRP defteri üzerinde sabit paralar da dahil olmak üzere diğer üçüncü taraf kripto para birimlerini başlatmalarına olan ilgisini de işaret etti.

cointelegraph

Dikkat: Bu sıra dışı Bitcoin dolandırıcılığına kurban gitmeyin!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin