Kripto piyasasında yön belli olacak mı? Bitcoin ve Ethereum'un yükselişinin arkasındaki nedenler ve piyasa beklentileri
Kripto piyasasında yön belli olacak mı? Bitcoin ve Ethereum'un yükselişinin arkasındaki nedenler ve piyasa beklentileri

Kripto piyasasında yön belli olacak mı? Bitcoin ve Ethereum’un yükselişinin arkasındaki nedenler ve piyasa beklentileri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC) son 24 saatte %1,5 artışla 28.300 dolar civarına yükselirken, Ethereum (ETH) %1,3’ün üzerinde değer kazanarak 1.850 doları aşmayı başardı.

BitBull Capital CEO’su Joe DiPasquale, piyasa liderinin dar bir aralıkta işlem gördüğünü ve konsolidasyonun, düşen hacimle birlikte keskin bir harekete neden olabileceğini söyledi.

Uzmana göre, piyasa duyarlılığı pozitif kalmaya devam ediyor ve bu, Bitcoin’in mevcut aralıkta daha uzun süre kalması durumunda, seçilen bazı altcoin’lerin iyi bir performans göstermesine izin verebilir. DiPasquale, 25.000 dolara doğru bir düzeltmenin yükseliş yapısını bozmayacağına, ancak 30.000 dolara doğru bir hareketin dirençle karşılaşabileceğine inanıyor.

Önemli olaylar kripto piyasasını nasıl etkileyecek?

Bu hafta gerçekleşecek olaylar, dijital varlıkların yönünü değiştirebilir. İlk olarak, Ethereum’un 12 Nisan’da gerçekleşecek olan Şanghay güncellemesi, varlık fiyatı üzerinde önemli satış baskısına neden olabilir.

Ancak, bazı analistler, Ethereum stake eden yatırımcıların uzun vadeli bir profile sahip olduğunu ve güncelleme tamamlandıktan sonra kriptolarını geri çekmeye karar vermelerinin pek olası olmadığını belirtiyor. CryptoQuant’tan gelen bir rapora göre, stake edilen Ethereum’un yarısından fazlası değerinin yaklaşık %20’sini kaybetmiştir.

Makroekonomik açıdan, Çarşamba günü ABD enflasyon verisi açıklanacak ve bu veri Federal Rezerv’in (Fed) gelecekteki adımlarına ilişkin yol haritasını belirlemede önemli bir bilgi kaynağı olacak.

CME’nin FedWatch aracına göre, piyasalar gözlerini bir kez daha merkez bankalarına dikiyor. Piyasalar, Fed’in faizleri 25 baz puan daha artırması olasılığının %60 olduğunu düşünüyor.

Pazarın geri kalanında, altcoin’ler arasında kazançlar oldukça eşitti. Dogecoin (DOGE) için %1,6’dan ve Solana (SOL) için %1,4’ten fazla artış dikkat çekiciyken, Polygon (MATIC) Pazartesi günü yükselmeyen birkaç büyük token arasında yer alıyor.

lse


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin