Grayscale, SEC

Grayscale, SEC zaferiyle birlikte gelen tüm kazançlar silindi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para haber – Grayscale, SEC zaferiyle birlikte gelen tüm kazançlar silindi! Grayscale’in SEC zaferi, Bitcoin’i 28.000 dolara taşıdı, ancak ETF ertelemesi fiyatı tekrar 26.000 dolara geri düşürdürdü

29 Ağustos 2023 – Grayscale Investments’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı kazandığı mahkeme zaferi, Bitcoin’in fiyatını bir günde 28.000 dolara kadar yükseltti. Ancak, SEC’in Bitcoin ETF’leri için kararlarını ertelemesi, fiyatı tekrar 26.000 dolara geri düşürdü.

Grayscale SEC

Grayscale, 2018 yılından beri Bitcoin ETF başvurusunda bulunuyor. Şirket, Bitcoin’in geleneksel finans piyasalarına entegrasyonunun bir yolu olarak ETF’lerin gerekli olduğuna inanıyor. SEC, Grayscale’in başvurusunu 2018, 2020 ve 2022 yıllarında reddetmişti.

Ancak, 28 Ağustos 2023’te, ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Michael H. Wiles, Grayscale’in başvurusunu onayladı. Yargıç, SEC’in başvuruyu reddetme kararının adil ve objektif olmadığına karar verdi.

Grayscale’in zaferi, Bitcoin’in fiyatını bir günde %10’dan fazla yükseltti. 29 Ağustos günü BTC, 28.150 dolara kadar yükseldi. Bu yükseliş, boğa piyasası beklentilerini artırdı.

Ancak, SEC’in Bitcoin ETF’leri için kararlarını ertelemesi, fiyatı tekrar 26.000 dolara geri düşürdü. SEC, Bitcoin ETF’leri için kararlarını 60 gün daha erteledi. Bu erteleme, yatırımcıların Bitcoin’e olan güvenini azalttı.

Yükselişten en çok faydalanan varlık Cyber Connect oldu. Son 4 gündür yükseliş trendinde olan Cyber Connect toplamda %300e yakın bir yükselişle 10 doların üzerinde işlem görüyor. Cyber Connect, Bitcoin’in fiyatının yükselmesinden yararlanan bir kripto paradır.

Grayscale SEC

Grayscale’in SEC zaferi, Bitcoin’in fiyatını kısa vadede yükseltti. Ancak, SEC’in ETF kararlarını ertelemesi, fiyatı tekrar düşürdü. Bu durum, Bitcoin piyasasının hala volatil ve riskli bir yatırım aracı olduğunu gösteriyor.

Ek Bilgiler:

  • Grayscale’in Bitcoin ETF başvurusu, ABD’de onaylanan ilk Bitcoin ETF olacaktı.
  • Grayscale, Bitcoin’in en büyük yatırımcısıdır.
  • SEC’in Bitcoin ETF’leri için kararlarını ertelemesi, Bitcoin piyasasının gelişimini engelleyebilir.

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Grayscale, SEC yazısı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin