featured

SEC, bu şirketlerin spot Bitcoin ETF başvurularını erteledi: Bitcoin sert tepki verdi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), perşembe günkü ajans dosyalarına göre bu yılın başlarında BlackRock, WisdomTree, Invesco Galaxy, Wise Origin, VanEck, Bitwise ve Valkyrie Digital Assets dâhil olmak üzere başvuru sahipleri tarafından yapılan spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının tümü hakkında karar vermeyi ekim ayına kadar erteledi.

SEC kararı sonrası Bitcoin fiyatı 26 bin dolara düştü!

Gün içinde zaten keskin bir düşüş yaşayan Bitcoin (BTC) bu haberle birlikte daha da düşerek son 24 saat içinde yüzde 4,1 değer kaybederek 26.100 dolara geriledi.

SEC hem kripto ağırlıklı hem de Wise Origin (Fidelity), BlackRock ve Invesco Galaxy gibi geleneksel finans firmalarından gelen en son başvuru listesini geçen ay incelemeye başladı. Başvuru sahipleri, yatırımcıları bir cüzdan kurma ya da doğrudan Bitcoin satın alma zahmetinden kurtarırken Bitcoin alanına daha fazla perakende yatırım yapılmasına olanak sağlayacağını savundukları ilk spot Bitcoin ETF’sini başlatmayı umuyor.

Bugünkü emirler SEC’in herhangi bir kesin karar vermekten kaçındığını bunun yerine mevcut yorum sürelerini uzattığını ve başvurular hakkında daha fazla kamuoyu geri bildirimine izin verdiğini görüyor. Wise Origin, Galaxy ve WisdomTree için yeni son tarihler 17 Ekim, Valkyrie için ise iki gün sonra. Bitwise’ın son başvuru tarihi ise 16 Ekim.

Düzenleyici kurumun başvuruları ilk incelemeye başladığı tarihten itibaren onaylama ya da reddetme yönünde nihai bir karar vermek için toplam 240 günü bulunuyor. SEC personeli geleneksel olarak bu 240 gün geçene kadar nihai kararları vermeyi ertelemek için mümkün olan her yorum ve inceleme süresini kullandı ve perşembe günkü ajans başvurularını beklenen hâle getirdi.

SEC

Bu haftanın başlarında D.C. Temyiz Mahkemesi, Grayscale’in SEC’in Grayscale Bitcoin Trust’ı bir ETF’ye dönüştürme teklifini reddetmek için sağlam bir dayanağı olmadığını savunmasının ardından, düzenleyicinin Bitcoin ETF başvurularını reddetme konusundaki bazı argümanlarının “keyfi ve kaprisli” göründüğüne karar verdi. Grayscale ve CoinDesk, Digital Currency Group’ta bir ana şirketi paylaşıyor.

Oybirliğiyle karar veren mahkeme adına yazan Yargıç Neomi Rao, SEC’in başvuruyu reddetmesinin bir çift Bitcoin vadeli işlem ETF’sinin onaylanmasıyla tutarsız olduğunu ve temel Bitcoin piyasasının spot ve vadeli piyasa fiyatları arasında ” yüzde 99,9 korelasyon” olduğu göz önüne alındığında bu tür ürünleri neden farklı gördüğünü açıklamadığını söyledi. Grayscale’in önerdiği ETF’nin vadeli ETF’lere “önemli ölçüde benzer” olduğu iddiası kazandı.

“İlk olarak, temel varlıklar – Bitcoin ve Bitcoin vadeli işlemleri – yakından ilişkilidir. İkincisi, CME ile yapılan gözetim paylaşım anlaşmaları aynıdır ve Bitcoin ve Bitcoin vadeli işlemleri piyasasında hileli veya manipülatif davranışları tespit etme olasılığı aynı olmalıdır.” dedi.

SEC, Grayscale’in teklifini reddederken yaptığı gibi diğer ETF başvurularını reddederken de benzer argümanlar kullandı. Temyiz mahkemesi, düzenleyici kurumun başvuruyu bir kez daha gözden geçirmesini emretti.

coindesk

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin