featured

Flaş gelişme: Elon Musk, Twitter’ı satın almak için bakın ne yapmış?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra sular bir türlü durulmadı. Bültenlerde sürekli Musk ve Twitter haberleri dolaşıp duruyor. Şimdi ise çok çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı.

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, Elon Musk’ın Twitter’ı devralması için fon sağladığı belgelerle kanıtlandı. Üstelik bu kanıtlama çok yakın bir kesim tarafından geldi. Hareket, Musk tarafından Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan bir dosyada açıklandı.

Dosyalar, Binance’in devralma için 500 milyon dolarlık bir özsermaye taahhüdü verdiğini gösteriyor. Taahhüt, Binance’in birkaç büyük özel sermaye oyuncusunun yakında özelleştirilecek Twitter’da bir hisse için yarıştığını görüyor.

Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, hareketi “küçük bir katkı” olarak nitelendiriyor.

Anlaşma için en büyük fon sağlayıcılar arasında Binance

Binance’in anlaşma taahhüdü, daha büyük miktarlar sunan yalnızca dört kuruluşla diğer taahhütlerin en üst noktasında yer alıyor. Bu, işlem kapatıldıktan sonra borsanın sosyal medya devinde büyük bir hisseye sahip olduğunu görebilir.

Musk, Dogecoin ödemelerini platforma dahil etmeyi zaten ima etti. Ancak böyle bir senaryonun nasıl oynanacağı belli değil. Binance’in büyük bir paydaş olarak varlığı, kripto borsası ile bir ortaklık yoluyla bile Twitter’ın kripto benimsemesine daha fazla döndüğünü görebilir.

Musk’ın Twitter finansmanı anlaşma değeri %50’nin üzerinde

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, anlaşma için toplam özsermaye taahhütlerini şu anda 27.5 milyar dolar olarak açıklıyor.

Anlaşmanın diğer finansman ortakları arasında Kanada’dan Brookfield, Fidelity Management ve Sequoia Capital yer alıyor. Twitter’ın en büyük mevcut hissedarlarından biri olan Suudi Arabistanlı Milyarder Al Waleed bin Talal Al Saud da anlaşmaya yaklaşık 35 milyon Twitter hissesi verdi.

Twitter yönetim kurulu, büyük hissedarların baskısıyla karşı karşıya kaldıktan sonra Musk’ın teklifini kısa süre önce kabul etti. Musk tarafından sunulan hisse başına fiyat, sosyal medya devinin tekliften önceki son işlem fiyatına göre %15’in üzerinde bir primi temsil ediyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin