Ethereum fiyatında tehlikeli düşüş trendi devam ediyor! Teknik göstergeler ne anlatıyor?
Ethereum fiyatında tehlikeli düşüş trendi devam ediyor! Teknik göstergeler ne anlatıyor?

Ethereum fiyatında tehlikeli düşüş trendi devam ediyor! Teknik göstergeler ne anlatıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ETH fiyatındaki düşüş trendi henüz bitmedi; azalan üçgen formasyonu, 2 bin doları aşan bir sonraki ralliden önce %30’luk büyük bir satışla 1.140 dolara gerilemenin habercisi olabilir.

Ethereum, ilk on rakibi gibi, ETH fiyatının 1.580 dolara düştüğünü gören Ağustos satışından çıkış yolunu çizmekte zorlanıyor. İkinci en büyük kripto, geçen hafta 1.700 doların üzerinde başarısız bir toparlanma girişiminin ardından 1.630 dolarla biraz daha yüksek bir desteğin üzerinde duruyor.

ETH fiyatı kritik bölgede

Ethereum, Kasım 2021’de 4.878 dolara ulaşan son boğa koşusundan bu yana genel olarak bir düşüş trendi sürdürdü. Bu kripto kışında, ETH fiyatının Ocak ve Nisan 2023’teki ralli gibi trendi tersine çevirmeye çalıştığı anlar oldu.

Her ne kadar boğalar Haziran ayında ETH’nin arkasında toplanıp 2.000 dolara yükselişle sonuçlansa da, ivme eksikliği altcoin’in 1.600 ila 1.630 dolar arasındaki desteğe geri dönmesine neden oldu.

Günlük grafikteki teknik tablo, ETH fiyatının 1.630 dolardaki kırılma noktasının %30 altına düşerek 1.140 dolara kadar gerileyebileceği endişe verici bir durum ortaya koyuyor.

ETH price

Günlük grafikte görülen alçalan üçgen formasyonu Ethereum’un toparlanmasını daha da tehlikeye atabilir ve ETH fiyatı boğa piyasasında beklenen yükseliş trendine uyum sağlamadan önce düşüş trendinin 1.140 dolara kadar uzamasının önünü açabilir.

Bununla birlikte, yatırımcılar ETH’deki kısa pozisyonlarına girmeden önce formasyonun onaylanmasını beklemelidir.

Ethereum 1.400 ve 1.200 dolardaki potansiyel destek alanlarına düştükçe kâr rezervasyonu başlayabilir. Bununla birlikte, üçgen formasyonu eksenden %30’luk bir düşüşü 1.140 dolara yansıtıyor; bu da kırılma noktasının altında tahmin edilen formasyonun yüksekliğini temsil ediyor.

Aynı günlük grafikte gelen death cross, boğalar için durumu daha da karmaşık hale getirebilir ve Ethereum’un 2.000 dolara doğru harekete başlamasını engelleyebilir.

Ethereum’un durumunda 50 günlük EMA (kırmızı) gibi kısa vadeli bir hareketli ortalamanın 200 günlük EMA (mavi) gibi daha uzun vadeli bir hareketli ortalamanın altına düştüğü bir death cross oluşuyor.

Bununla birlikte, Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksama (MACD) göstergesinden gelebilecek olası bir satın alma sinyalini akılda tutarak dikkatli bir şekilde ticaret yapmak önemlidir. Mavi MACD çizgisi kırmızı sinyal çizgisinin üzerindeki dönüşü tamamlarsa, ETH fiyatı yakında 2.000 doları hedefleyen toparlanma yolunda olabilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin