featured

Memecoin haberleri: Bu memecoinler, gaz ücretlerinde stablecoinleri geride bıraktı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Santiment’in ücret dağıtım metriklerinden elde edilen son verilere göre, çeşitli memecoinlerin gaz ücretleri USDT ve USDC gibi yerleşik sabit coinleri geride bıraktı. Bu durum, kripto para piyasasında ilgi çekici bir eğilimi ortaya koyuyor. Santiment ayrıca sıklıkla spekülatif ticarete bağlı olan bu olağandışı olayın, gaz fiyatlarındaki artışın altında yatan nedenlerle ilgili soruları gündeme getirdiğini belirtti.

Memecoinler gaz ücretlerinde artış gösteriyor!

Memecoinlerin artan gaz kullanımı, tüccarlar arasında spekülasyonu karıştıran ve körükleyen yüksek volatiliteleriyle ilişkilendirilebilir. Özellikle Shiba INU gibi memecoinler bu eğilimin ön saflarında yer almıştır. Shiba Inu’nun L2 ölçeklendirme çözümü olan Shibarium’un lansmanı için beklenti yüksekti ve insanlar bu coin için önemli bir fiyat toparlanması bekliyordu. Başarılı uygulamasına rağmen, yerel tokenin fiyatı geçen haftadan bu yana yalnızca yüzde 2,67’lik mütevazı bir artış gösterdi ve yatırımcıları Shibarium’un etkisi konusunda belirsiz bıraktı.

Bir diğer tanınmış memecoin olan Dogecoin de genellikle Tesla CEO’su Elon Musk’ın tweet ve yorumlarından etkilenen dalgalı gaz ücretleri ve fiyat dalgalanmalarıyla karşı karşıya kaldı. Son araştırmalar, Dogecoin’in değerinin Ağustos 2023’teki daha geniş bir piyasa düzeltmesi sırasında 0,07529 dolara düştüğünü, ancak ayın ilerleyen günlerinde 0,061963 dolara toparlandığını ve meme parasının hızlı ve spekülatif doğasını sergilediğini vurgulamaktadır. Dogecoin’in fiyatı şu anda 0,06307 dolardan işlem görüyor.

memecoin

Dikkat çeken meme coinleri arasında Pepe coin ön plana çıkmıştır. Geliştiricilerinin bu hamlesine ilişkin tartışmalar, coine olan ilgiyi artırdı. Zincir üstü analiz firması Santiment, Pepecoin’in, geliştiricilerin borsalarda satılmak üzere 16 trilyon Pepe tokenı taşıdığı haberlerinin ardından en çok ilgi gören kripto konusu hâline geldiğine dikkat çekti. Firma ayrıca gelecekte daha da fazla fiyat oynaklığı konusunda uyardı. Pepe coin fiyatı şu anda 0.0000008378 dolardan işlem görüyor.

Memecoinlerde gaz ücretleri neden artıyor?

Piyasa algısına göre, meme coinlerin çekiciliği hızlı getiri potansiyellerinden kaynaklanmakta ve hem acemi hem de deneyimli yatırımcıları cezbetmektedir. Ancak bu spekülatif yapı aynı zamanda riski ve yüksek sayıda işlemi de beraberinde getirmekte ve bu da gaz kullanımının artmasına neden olmaktadır.

Spekülatif çekicilikleri nedeniyle sıklıkla atfedilen meme coinleri, özellikle önemli fiyat dalgalanmalarına karşı savunmasızdır. Shiba INU, Dogecoin ve Pepe coin gibi bu dijital para birimleri tüccarları kısa sürede önemli kazançlar elde etme umuduyla cezbetmektedir.

Bu da işlemlerde artışa neden olmakta ve sonuçta gaz tüketiminde artışa yol açmaktadır. Meme coin fiyatları; genellikle piyasa havası, son dakika haberleri, sosyal medya modası ve hatta ünlülerin onayları gibi unsurlara atfedilen dalgalanmaya eğilimlidir.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin