Catihie Wood, “kurumsal yatırımcıların Bitcoin’i 500 bin dolar artırabileceğini” söyledi

Cathie Wood, “kurumsal yatırımcıların Bitcoin’i 500 bin dolar artırabileceğini” söyledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son günlerde Bitcoin ile alakalı yorumlar sıklaşmaya başladı. Bir düşüş içinde olan BTC için farklı kişilerden tahmin ve yorum gelmeye devam ediyor. Bazı analistler düşeceğin söylerken bazı uzmanlarda boğanın bitmediğine işaret ediyor. Ancak Bitcoin’e yatırımın artması gibi bir gerçeği unutmamak gerekir. Dipten pek çok kişi BTC toplasa da yeteri hacim oluşturamadı. Cathie Wood ise, kurumsal girişlere dikkat çekti.

Ark Invest’in kurucusu Cathie Wood, 9 Aralık Perşembe günü CNBC’ye açıklamalarda bulundu. Katıldığı programda önemli demeçler veren Ark Invest kurucusu kurumsalların daha çok Bitcoin’e yatırım yapabileceğini vurguladı.

Bitcoin’in en önemli savunucularından biri de kurumsal yatırımcılar. 2020 yılından bu yana Bitcoin’e yatırım yapan şirketlerin sayısı gitgide arttı. Bireysel yatırımcılar kadar kurumsal şirketlerinde dahil olması BTC’yi önemli bir noktaya getirdi. Günümüze geldiğimizde ise kurumsallar ciddi bir balina potansiyeline sahip oldu.

Kurumsallar yüzde 5 portföyle Bitcoin’i artırabilir

Şirketlerin yatırım enstrümanları son yıllarda farklılaştı. Geleceğe yönelik öngörülü şekilde bakan pek çok şirket dijital varlıklara yöneldi. Hem madencilik hem varlık satın alım noktasında iyileşmeler yaşandı. Cathie Wood kurumların yaklaşık %5 pay ayırmasıyla BTC’nin daha artabileceğini söyledi. Kurumsal alımlar Bitcoin’in değerine 500 bin dolarlık katkı sunar.

Aslında son günlerde kurumsal yatırımcıların yine dip fiyattan Bitcoin aldığını görebiliyoruz. Dün MicroStrategy şirketi bir kez daha BTC alımı yaptığını duyurdu. 9 Aralık Perşembe günü şirketin CEO’su Michael Saylor, yeni alım ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

Tesla, Grayscale, El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele’nin BTC aldığını biliyoruz. En son geçen hafta yaşanan düşüşte El Salvador Devlet Başkanı 150 adet BTC aldığı duyurmuştu. 

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin