Bitcoin düşüşü fırsat verdi: El Salvador Başkanı yeniden alım yaptı

Bitcoin düşüşü fırsat verdi: El Salvador Başkanı yeniden alım yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 4 Aralık Cumartesi günü kripto paralar yeniden sert bir çakılma yaşadı. Bu sefer düşüşün daha hızlı olduğu görüldü. Bitcoin anlık yüzde 20 zarar yazarken altcoinlerde bu oran ciddi boyutlara geldi. Bitcoin düşüşü ise kimine fırsat verdi. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele ve Tron kurucusu Justin Sun yeniden alım yaptı.

Bitcoin, son 2 ayın en düşük seviyesini gördü. Ekim ve Kasım aylarında 60K üzerinde dolaşan Bitcoin Aralık ayında yatırımcılara soğuk duş yaptırdı. 42.000 dolara kadar gerileyen BTC, piyasa değerinde de ciddi kayıp yaşadı. Altcoinlerin lideri Ethereum ise 4K altına sarktı.

Geçtiğimiz dönemlerde kan banyosuna şahitlik eden yatırımcılar bugün daha sertini gördü. Kan kırmızısına bürünen piyasada soluksuz düşüşler geldi. Ancak bu geri çekilmeyi fırsat bilen kurumsal yatırımcılar alım yapmaya devam etti. Ülke olarak destek çıkan ve resmi para birimi olarak tanıyan El Salvador yeniden BTC alımı yaptı.

Nayib Bukele ve Justin Sun, Bitcoin düşüşü ile alım gerçekleştirdi

Nayib Bukele ve Justin Sun, Bitcoin düşüşü ile alım gerçekleştirdi

Eylül ayında Bitcoin’i yasal hale getiren El Salvador, o günden beri BTC’yi dip seviyelerden topluyor. Her Bitcoin düşüşü fırsat olarak gören Devlet Başkanı Nayib Bukele, devleti için varlık alımı yapıyor.

4 Aralık Cumartesi günü yaşanılan düşüşte 48.670 dolar ortalamayla yeni bir alım gerçekleşti. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Twitter resmi hesabından yaptığı paylaşımda 150 adet BTC aldığını duyurdu.

Nayib Bukele’nin alımını Tron kurucusu Justin Sun ise destekledi. Sun, 100 adet BTC aldığını Tweet mesajıyla paylaştı. Justin Sun ise 47.627 dolar ortalama ile alım yaptı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin