featured

Son gelişmeler: Binance, SEC davasında son hamlesiyle büyük etki yarattı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

En iyi kripto borsası Binance, SEC davasında büyük bir hamle yaptı. Perşembe günü mahkeme dosyasında, Binance ve İcra Kurulu Başkanı Changpeng “CZ” Zhao, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından kendilerine karşı açılan davayı reddetmek için harekete geçti.

Zhao, 60 sayfalık bir dilekçede düzenleyici kurumun kendilerine dava açarak yetkilerini aştığını savundu. SEC; haziran ayında borsaya karşı dava açarak müşteri fonlarını yanlış kullanma, yatırımcıları ve düzenleyicileri aldatma, menkul kıymetler yasalarını ihlal etme gibi çeşitli ihlaller iddiasında bulundu.

binance

Borsa  davayı reddetme dilekçesinde düzenleyiciyi, kripto para birimi konusunda herhangi bir kamusal rehberlik yayınlamadan önce geriye dönük olarak para cezası uygulamaya çalışmakla suçluyor. Daha önce BAM Trading Services olarak bilinen Binance.US de 56 sayfalık ayrı bir dilekçeyle hakkındaki suçlamaların düşürülmesini talep etti.

Kripto topluluğu tepki gösteriyor

XRP meraklısı ve hukuk uzmanı Bill Morgan, SEC’in menkul kıymet olarak sınıflandırılan tüm token satışlarını, borsalarda kör alım satım işlemleri olarak satılanlar da dâhil olmak üzere kendi yetki alanına sokma girişimine karşı çıkan özetinden bir bölüme dikkat çekiyor.

Morgan, SEC’in Ripple davasında Yargıç Torres’in kararını temyize götürmesinin nedenlerinden birinin de bu olduğuna inanıyor. Binance dilekçesindeki bir bölüm şöyle diyor:

“Başka bir deyişle, SEC, düzenleyici yargı yetkisinin, bu varlıklar bir ‘yatırım sözleşmesinin’ potansiyel olarak ilgili özelliklerinden arındırılmış ve borsalarda kör alış veya satış işlemlerinde satılmış olsalar bile, temel varlıkların kendilerini (Howey’deki portakallar gibi) kapsadığını uygunsuz bir şekilde iddia etmektedir.”

Morgan, SEC’in Binance ve SEC v.  borsa ile ilgili diğer davalardaki diğer sanıkların bu argümanı kullanacağını öngördüğünü, çünkü diğer borsaların ve satıcıların kör veya teklif satışları kullandığını iddia ediyor.

XRP meraklısı, Ripple davasına atıfta bulunan bir alıntıya dikkat çekti. Binance US veya BAM davalıları, Yargıç Torres’in ikincil borsalardaki kör veya teklif tipi işlemlere ilişkin kararına dayanmaya çalışıyor.

U.Today

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin