Binance'in pazar payı bir yılın en düşük seviyesinde!
Binance'in pazar payı bir yılın en düşük seviyesinde!

Binance’in pazar payı bir yılın en düşük seviyesinde!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bloomberg, Kaiko adlı araştırma şirketinin verilerine dayanarak, Binance’in pazar payının genişleyen baskının bir sonucu olarak bir yılın en düşük seviyesine yaklaştığını bildirdi. Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 5 Haziran’da Binance ve kurucusu Changpeng “CZ” Zhao’ya, en büyük kripto para borsasında yaşanan bir gerilemeyle ilgili dava açtı.

Kaiko verilerine göre, Binance’in spot alım satım pazar payı, 19 Haziran itibariyle %56 seviyesinde ve önceki iki aya göre neredeyse değişmedi. Bu, geçen yıl Ağustos ayında %53,7’ye düştüğünden beri en düşük seviye.

6 Nisan’da, Amerika Birleşik Devletleri Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu’ndan gelen ayrı bir şikayetin hemen ardından, Binance’in günlük pazar payı %47’ye kadar düşmüştü.

Binance’in pazar payı düşerken düzenleyici baskı artıyor

Binance gibi kripto para borsaları üzerindeki baskı, BlackRock Inc. gibi geleneksel finansal oyuncuların da düzenlemeye tabi kurumları cezbetmek amacıyla spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF’ler) sunmaya başlamalarıyla arttı.

IntoTheBlock verilerine göre, kripto piyasası geçen hafta yeniden canlanma yaşadığı için merkezi borsalardan (CEX’ler) 1.4 milyar doların üzerinde Bitcoin ve Ethereum çekildi.

Bu, sadece Binance’in pazar payının düşmediğini, aynı zamanda SEC tarafından da dava edilen ABD merkezli Coinbase’in pazar payının yıl başındaki %7,6’dan Haziran’da %6,8’e düştüğünü gösteriyor.

Kripto borsalarındaki genel küresel ticaret hacmi, düzenleyici kısıtlamaların yatırımcı güvenini azaltmasının bir sonucu olarak azaldı.

Pazar payındaki düşüşe rağmen Binance, diğer tüm kripto para borsalarının toplamından daha büyük olmayı sürdürüyor. Kripto para birimi veri firması DefiLlama’ya göre, Binance aynı zamanda 59.2 milyar dolarlık rezerviyle müşteri tokenlerinin en büyük sahibidir.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin