Ethereum'un geleceği: 2.000 dolara ulaşmak için bu seviye yeniden test edilmeli!
Ethereum'un geleceği: 2.000 dolara ulaşmak için bu seviye yeniden test edilmeli!

Ethereum’un geleceği: 2.000 dolara ulaşmak için bu seviye yeniden test edilmeli!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum‘un fiyatı kısa bir süre önce 200 günlük hareketli ortalamadan destek buldu ve ardından güçlü bir yükseliş rallisiyle 100 günlük hareketli ortalamasının üzerine çıktı. Bu durum Ethereum’un orta vadeli beklentileri için olumlu bir gösterge olabilir, ancak aynı zamanda bir boğa tuzağı riski de taşır.

Teknik analiz

Günlük grafik

Fiyat, bir düzeltme dönemi ve önemli bir düşüş trendinin ardından 1.600 dolar seviyesine kadar ulaştı. Bu seviyedeki önemli alım baskısı, hızlı bir tersine dönüşü tetikledi ve fiyatın kritik direnç bölgesi olan 2.000 dolar civarına doğru yükselme eğilimini gösterdi.

Ayrıca, fiyat 1.800 dolarla 100 günlük hareketli ortalamayı aşarak Ethereum’un orta vadede yükseliş eğilimi gösterdiğini doğruluyor Ancak, 2023’te bir boğa piyasasının var olduğunu doğrulamak ve piyasaya yeterli talebi yeniden getirmek için Ethereum’un 2.000 dolar bölgesindeki önemli direnci aşması ve üzerinde konsolidasyon sağlaması gerekmektedir.

eth_price_chart_2506231

4 saatlik grafik

Genel olarak, Fibonacci düzeltme aracı, dürtüsel eğilimler sırasında olası geri dönüş noktalarını ve düzeltme hedeflerini belirlemek için kullanışlıdır. Ethereum’un fiyatı, daha önce belirtildiği gibi, yıllık en yüksek seviyesi olan 2.100 dolara ulaştıktan sonra orta vadeli bir düzeltme aşaması yaşadı.

Grafiği incelediğimizde, fiyatın düşüş düzeltme ayağında destek bulduğunu ve genellikle gözlemlenen bir hedef olan %61,8 düzeltme seviyesinde tersine döndüğünü görüyoruz. Bu kritik aralıktaki baskı, 2.000 dolar bölgesine doğru güçlü bir yükseliş eğilimiyle sonuçlandı.

Fiyat, 2.000 dolar civarındaki önemli direnci başarıyla aşarsa, bu seviye psikolojik olarak önemli olduğundan orta vadeli bir yükseliş trendinin yolunu açacaktır. Bununla birlikte, Ethereum’un bir sonraki hamlesini yapmadan önce fiyat ve RSI göstergesi arasındaki hafif düşüş eğilimine dikkat etmek ve kısa vadeli bir konsolidasyon olasılığını göz önünde bulundurmak önemlidir.

eth_price_chart_2506232

Zincir üstü analiz

Ethereum, son birkaç aydır 2.000 dolar seviyesinin altında konsolide olmaktadır. Fiyat tablosunda görülen belirsizlik, vadeli işlem piyasası duyarlılığına da yansımaktadır.

Bu grafik, vadeli işlem piyasası duyarlılığının yükselip yükselmediğini veya düşüp düşmediğini gösteren Fonlama Oranları metriğini göstermektedir. Son zamanlarda, piyasada fonlama oranları metriğindeki düşüş trendiyle çakışan bir düzeltme döneminden sonra, fiyat destek buldu ve güçlü bir ralli başlattı.

Ancak, bu metrik, bu yükseliş rallisi sırasında hafif bir yükseliş eğilimi göstermeye başlamıştır ve bu da artan satın alma baskısı ve katılımcılar arasında uzun pozisyonlar alma eğiliminin kısa pozisyonlar yerine arttığını göstermektedir.

Bu, piyasada bir yükseliş işareti olarak görülebilir, ancak aslında bir boğa tuzağı olabileceğinden ve potansiyel olarak uzun bir sıkışıklık olayına yol açabileceğinden yatırımcılar dikkatli olmalıdır.

eth_funding_rates_chart_2506231

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin