Bernstein altın yatırımcılarına daha fazla bitcoin almalarını söyledi!

Yatırım firması Bernstein, altın yatırımcılarına “Daha Fazla Bitcoin Alın” tavsiyesinde bulundu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yatırım firması Bernstein’in bir raporunda, altın yatırımcılarına daha fazla Bitcoin almaları tavsiyesinde bulunduğu belirtiliyor. Raporda, Bitcoin’in dijital altın olarak adlandırıldığı ve altının bir alternatifi olabileceği ifade ediliyor.

Bernstein Analistleri: Altını seviyorsanız daha fazla bitcoin almalısınız!

Altın fiyatları son dönemde rekor seviyelere yakın seyrediyor. Geçtiğimiz ay yaklaşık %11 artış gösteren altın fiyatları, Bank of America emtia analistleri tarafından yapılan açıklamada, önümüzdeki yıllarda 2.500 dolar seviyesine kadar yükseliş gösterebileceği uyarısını aldı.

Bernstein’in bir müşteri notunda belirttiği üzere, yatırımcılar genellikle sert bir iniş beklediklerini ve piyasaların ABD dolarının değer kaybetmesi ve faiz indirimleri yönünde hareket etmeye başladığı konusunda endişeli. Bu nedenle, yatırımcıların korunma amacıyla altına olan tercihleri artıyor.

Bu tür bir ortamda yatırımcıların altını cazip görmeleri, aynı nedenlerden dolayı analistleri Bitcoin’i “daha da fazla” sevmek için bir gerekçe sunmaya teşvik ediyor.

Bu yıl bugüne kadar yaklaşık %71 artış göstererek en iyi performans gösteren varlık Bitcoin olmasına rağmen, yapısal olarak yeni bir Bitcoin döngüsü olduğuna ve Bitcoin’in yeni tahsisler göreceğine dair inançlar azalıyor.

Analistlere göre, bu durum “irrasyonel” olarak nitelendiriliyor. Bunun nedeni ise analistler tarafından şöyle açıklanıyor:

Büyük bir parasal değer kaybı yaşandığında, hem Bitcoin hem de altın ralli yapar ancak Bitcoin, altından daha iyi bir performans sergiler. Örneğin, COVID-19 sonrasındaki para basımında Bitcoin, altından daha iyi bir performans gösterdi ve yaklaşık 3.5 yılda %290 oranında arttı. Bu yıl bile bankacılık krizi korkularının artmasıyla birlikte, Bitcoin yaklaşık %71 oranında ralli yaparken, altının rallisi sadece %10 civarında kaldı.

Analistler, “Altını sevip Bitcoin’i sevmemek, daha hızlı bir ata binmekten nefret etmek gibi bir şeydir” diyerek görüşlerini sonlandırdı.

Bernstein analistlerine göre, 1 Bitcoin 480 gram altından daha değerli - Kripto Para Haber


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin