Bitcoin mi yoksa altın mı tercih edilmeli? Ünlü ekonomist açıkladı
Bitcoin mi yoksa altın mı tercih edilmeli? Ünlü ekonomist açıkladı

Bitcoin mi yoksa altın mı tercih edilmeli? Ünlü ekonomist açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Peter Schiff, BTC’nin etkileyici performansının ardından iki varlığı bir kez daha karşılaştırıyor. Ünlü Bitcoin eleştirmeni Peter Schiff, dünyanın önde gelen kripto para birimi Bitcoin’e yönelik şüphelerini bir kez daha sosyal medyaya taşıdı. Yakın tarihli bir tweet’te Schiff, Bitcoin fiyatlarındaki son artışa rağmen Bitcoin’in altın karşısında düşük performans gösterdiğini iddia etti. Bitcoin fiyatlarındaki %20’lik artışın, hem Bitcoin hem de altın fiyatları yalnızca Şubat seviyelerine döndüğü için altından daha iyi bir enflasyon koruması olduğunun göstergesi olmadığını savundu.

Schiff’in tweet’i, Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun yorumda bulunmasına neden oldu. Zhao, altının enflasyona karşı korunma açısından neredeyse Bitcoin kadar iyi olduğunu kabul etti.

Schiff, Bitcoin’i “balon” ve “Ponzi şeması” olarak adlandırdığı eleştirisiyle uzun zamandır biliniyor. Ayrıca, altının üstün bir değer deposu olarak sesli bir savunucusu olmuştur ve genellikle yatırımcıların portföylerini altına tahsis etmelerini savunmaktadır.

Schiff’in Bitcoin’e yönelik şüpheciliğine rağmen, kripto para birimi kurumsal yatırımcılar ve şirketler arasında ilgi görmeye devam ediyor. Tesla, MicroStrategy ve Square, Bitcoin’e milyarlarca dolar yatırım yapan şirketler arasında yer alıyor.

Nisan 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık 65.000 dolara ulaşan Bitcoin’in fiyat performansı da etkileyiciydi. Ancak, kripto para birimi son aylarda bazı aksiliklerle karşılaştı ve değeri önemli ölçüde düştü.

Bitcoin’in mi yoksa altının mı daha iyi bir değer saklama aracı olduğu ve enflasyona karşı koruma sağladığı tartışması devam ederken, her iki varlığın da destekçileri vardır.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin