Bitcoin son 10 ayın en yüksek seviyesi olan, 30.000 doları aştı!

Bitcoin 10 ayın en yüksek seviyesine ulaştı: ABD enflasyon verisi bekleniyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD’de yarın açıklanacak enflasyon verileri öncesinde, güvenli liman olarak tercih edilen dijital para birimi olan Bitcoin’e talebin artmasını sağladı. Bu talep artışı, dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin’in, son 10 ayın en yüksek seviyesi olan 30.000 doların üzerine çıkmasına sebep oldu. Bitcoin, günlük bazda %6,7 değer kazanarak bu seviyeye ulaştı.

 

ABD’de yarın açıklanacak Mart ayı enflasyon verilerine yönelik beklentilerin etkisiyle, bugün kripto para birimleri hızlı bir yükseliş yaşadı. Bu sabah itibarıyla, Bitcoin son 24 saatte %6,7 değer kazanarak 30.190 dolar seviyesine yükseldi. Dünyanın en büyük kripto para birimi, Haziran 2022’den bu yana ilk kez 30.000 dolarlık psikolojik sınırın üzerine çıkmayı başardı.

Bugünkü yükselişle birlikte, Bitcoin son bir ayda dolar bazında yatırımcısına %45, 2023 yılı genelinde ise %81 kazandırdı.

Bitcoin Haziran 2022'den sonra ilk kez 30 bin dolar seviyelerini aştı! | Kripto Para Haber

Bugünkü yükseliş sadece Bitcoin’i değil, kripto para piyasasını da etkiledi. İkinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum, %3,24’lük bir artışla 1.920 dolara yükseldi. Binance Coin %4,6 artarak 327 dolara çıkarken, Ripple %2,3 değer kazanarak 0,51 dolara ulaştı.

Cardano (ADA) %3,6, Dogecoin %1,6, Polygon %2,6, Solana %6,4 ve Avalanache (AVAX) %2,7 artış gösterdi.

Bu son yükselişlerle birlikte, kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri 1 trilyon 238 milyar dolara yükseldi ve son 24 saatte toplam piyasa değeri 53 milyar dolar artış kaydetti.

BITCOIN İÇİN ABD VERİSİ KRİTİK

Son Dakika: Bitcoin için ABD VERİSİ KRİTİK İşte Bitcoin'in İlk Tepkisi! - Kripto Para Haber

Analistler, son dönemde Bitcoin ve altın arasındaki korelasyonun arttığını ve ABD enflasyon verilerinin açıklanacağı yarın öncesinde “dijital güvenli liman” olarak görülen kripto paraya talebin arttığını belirtiyor. Şubat ayında ABD’de yıllık enflasyon %6 olarak açıklanmıştı ve piyasa, mart ayında enflasyonun %5,1’e gerileyeceğini bekliyor. Ancak, bazıları enflasyonun beklenenden daha fazla gerileyeceği öngörüsünde bulunuyor. Bu da Fed’in 3 Mayıs’ta faiz artırımlarında frene basma olasılığını artırabilir. Tüm bu gelişmeler kripto para birimlerinde yükselişe neden oldu.

Ayrıca, yarın kripto para piyasalarında, yılın en büyük Ethereum güncellemesi olan “Berlin Hard Fork” ile ilgili gelişmeler de takip edilecek. Bu güncelleme, uzun zamandır beklenen Ethereum 2.0 için stake edilmiş 17.6 milyon Ethereum’un kilidinin açılmasını sağlayacak.

coindesk.com

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin