Bank of America analistleri, Bitcoin altın korelasyonunu yorumladı!
Bank of America analistleri, Bitcoin altın korelasyonunu yorumladı!

Bank of America analistleri, Bitcoin altın korelasyonunu yorumladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD merkezli yatırım bankalarından Bank of America analistlerine göre, Bitcoin son piyasa faaliyetleri sayesinde yatırımcılar tarafından bir kez daha güvenli bir liman olarak görülmeye başladı.

Bank of America Securities’den (BofAS) Alkesh Shah ve Andrew Moss, yakın tarihli bir raporda, dünyanın en büyük kripto para biriminin artık altın ile yüksek bir korelasyona sahip olduğunu ve bunun daha geniş piyasa belirsizliğine karşı bir korunma olarak kullanıldığını öne sürdü.

Güvenli liman varlığı, korelasyonsuz veya daha geniş ekonomiyle negatif ilişkili olabileceğinden, ekonomik bir gerileme sırasında portföyleri koruması beklenen varlıktır. Altın, güvenli liman varlığının birincil örneğidir.

Bitcoin‘in altınla ilişkisi tarihsel olarak yatırımcıların bir değer deposu olarak varlığa ne kadar güvendiklerini ölçmenin bir yolu olarak kullanılmıştır. Altın ve Bitcoin arasındaki korelasyon Haziran 2021’den Şubat 2022’ye kadar oldukça yüksekti, ancak ikisi arasındaki ilişki Mart ayında negatife döndü.

Pozitif korelasyona sahip iki varlık, benzer şekilde davrandıklarını, negatif korelasyona sahip olanlar ise birbirinden farklı davrandıklarını gösterir.

Eylül ayının başında altın ile Bitcoin arasındaki ilişki bir kez daha pozitife döndü ve Ekim ayının başlarında korelasyon yılın en yüksek noktasına ulaştı.

Aynı zamanda, Bitcoin’in S&P 500 ve Nasdaq 100 gibi teknoloji hisseleriyle ilişkisi 13 Eylül’de tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı, ancak o zamandan beri yatay seyrini koruyor.

Analistler şunları söyledi:

“S&P 500 VE Nasdaq 100 ile yavaşlayan pozitif korelasyon ve altın ile hızla artan korelasyon, makro belirsizlik devam ederken yatırımcıların Bitcoin’i nispeten güvenli bir liman olarak görebileceğini gösteriyor.”

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin