FED’in faiz oranı, enflasyon ve sonrasındaki kripto paraların görünümü…

Amerika ÜFE verilerini açıkladı: Bitcoin Ethereum ve türevleri nasıl tepki verdi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çarşamba gününün en kritik verilerinden biri belli oldu. Hem kripto piyasasının hem de diğer ekonomik verileri yakından ilgilendiren ÜFE verileri açıklandı. Enflasyon için önemli kalemlerinden biri olan Üretici Fiyat Endeksi, öğlen saatlerinde geldi.

Piyasalar ABD enflasyon raporu yaklaştıkça stresi azalttı. Bitcoin Çarşamba günü marjinal olarak yüksek işlem gördü. Kripto para birimleri, çoğu kişinin Federal Rezerv Bankası’ndan daha fazla eylemi tetikleyebileceğine inandığı, piyasaya sürülmeden önce çoğunlukla konsolide oldu. Ethereum ise 1.300 doların üzerine çıktığından daha yüksek kaldı.

Bitcoin fiyatı

ÜFE rakamları hemen hemen beklentiler ışığında gerçekleşti. Beklentiler 8,4 seviyesini işaret ederken açıklanan rakam 8,5 oldu. Rakamlarla birlikte fitil mumları yine kripto varlıklarında dikkat çekti.

Ardışık iki günlük düşüşün ardından Bitcoin, ABD enflasyon raporu öncesinde Çarşamba günü tekrar yeşile döndü. Dünyanın en büyük kripto para birimi, 18.925$’lık bir dibe vurduktan 24 saatten kısa bir süre sonra 19.240 $’a yükseldi.

Bugünkü hareket, tokenin son direnç seviyesi olan 19.300$’a yaklaştığını ve süreçteki bir haftanın en düşük seviyesinden uzaklaştığını gördü. 14 günlük bağıl güç endeksinin (RSI) 44.55 tavanlı bir çarpışmaya yaklaşmasıyla ortaya çıkmış gibi görünüyor.

Ethereum fiyatı

Altcoin’lere öncülük eden Ethereum ise 1.300 dolar seviyelerinde kalmayı tercih etti. BTC gibi fitil mumları ÜFE rakamlarıyla değişkenlik gösterdi. Fiyatlar son zamanlardaki kayıplardan toparlandığından, Ethereum bugünkü seansta marjinal bir şekilde yükseldi.

Dün 1.275 dolarlık fiyat tabanından ayrıldığından beri, Ethereum boğaları düşüş hissiyatının kaybolmaya başlamasıyla piyasaya yeniden girdi. Bu da diğer altcoin’lere biraz daha cesaret verdi.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin