Bitcoin balinalarından önemli çıkış! BTC fiyatında son durum
Bitcoin balinalarından önemli çıkış! BTC fiyatında son durum

Bitcoin balinalarından önemli çıkış! BTC fiyatında son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Verilere göre Bitcoin balinaları son haftalarda borsalardan Haziran ayından bu yana en yüksek çekimi gerçekleştirdi. Bitcoin balinaları 15.700 BTC çekti.  Glassnode’un en son haftalık raporuna göre, BTC balina çekme hacimleri son birkaç hafta içinde yükselişe geçti. Buradaki ilgili gösterge, balinaların şu anda çektiği veya merkezi borsalara yatırdığı net Bitcoin miktarını ölçen “balina ağı akışı”. Metriğin değeri, aynı para yatırma hacminden para çekme hacminin çıkarılmasıyla hesaplanır. Net akışın pozitif bir değere sahip olması, BTC balinalarının şu anda borsalara net sayıda kripto para aktardığı anlamına geliyor.

Yatırımcılar genellikle satış amacıyla borsalara para yatırdıklarından, bu tür bir eğilim aşağı yönlü düşüşün işareti olabilir. Öte yandan, göstergenin negatif değerleri balina çıkışlarının şu anda girişleri ezdiğini gösteriyor. Böyle bir eğilim birikim işareti de olabilir ve yükselişe geçebilir.

Bitcoin Whale Netflows

Bitcoin balina ağları

Yukarıdaki grafikte görebileceğiniz gibi, Bitcoin balina ağları son birkaç hafta içinde derin negatif değerler kaydetti. Toplamda, balinalar bu dönemde net 15.7 bin BTC, bu yılın Haziran ayından bu yana en yüksek değer olarak geri çekildi.

Grafik ayrıca balina çekimleri ve para yatırma işlemleri için ayrı verileri de gösterir. Para çekme işlemleri son zamanlarda keskin bir şekilde yükselirken, mevduatlar düşük kaldı. Netflow ile tutarlı bir trend.

Bu kadar büyük kırmızı ağ akışları en son Bitcoin fiyatının 30 bin dolardan 20 bin dolara düşmesinden hemen sonra görüldü, bu da balinaların fiyatın o zaman dip olduğunu düşünerek birikmiş olabileceğini gösteriyor. BTC fiyatı o zamandan beri genel olarak konsolide olduğundan, en son su altı ağ akışları yeniden birikimin işareti olabilir.

Yazma sırasında, Bitcoin’in fiyatı geçen hafta %4 düşüşle 19 bin dolar civarından işlem görüyor. Geçen ay, kripto %12 değer kaybetti.

bitcoinst


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin