İngiltere Merkez Bankası'ndan şok hamle! Kripto rallisi muhtemel görünüyor
İngiltere Merkez Bankası'ndan şok hamle! Kripto rallisi muhtemel görünüyor

İngiltere Merkez Bankası’ndan şok hamle! Kripto rallisi muhtemel görünüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İngiltere Merkez Bankası (BoE) geçici tahvil alımlarını uzatmaya hazırlandığı konusunda bankacılara sinyal verdi. İngiltere Merkez Bankası, birkaç emeklilik fonu temerrüde düşme riski altında olduğundan, başlangıçta tahvil alımına müdahale etti. Tahvil alımlarını uzatma haberi, BoE Başkanı Andrew Bailey’in dün yaptığı tahvil alımlarını Cuma günü durduracaklarını bildirmesinin ardından geldi.

İngiltere ekonomik krizi açıklandı

İngiltere’nin ekonomik durumu, yeni seçilen Başbakan Liz Truss’un yeni ekonomik planlarını açıklamasıyla ortaya çıktı. Plan, fonlanmayan vergi indirimleri için bir teklif içeriyordu. Sonuç olarak, sterlin dolar karşısında keskin bir düşüş yaşadı.

İngiltere Merkez Bankası, satışların çeşitli emeklilik planlarını riske atması nedeniyle tahvilleri satın almak için niceliksel gevşemeye geçti. İngiltere hükümetinin planını geri çekmesine rağmen ekonomik kriz devam etti. Küresel çapta ve İngiltere’de yükselen enflasyon seviyeleri göz önüne alındığında, niceliksel genişlemeye yönelik bir pivot şaşırtıcı bir hareketti. BoE’den Bailey, bankanın niceliksel genişlemeyi daha fazla uzatmayacağını vurguladı. Bununla birlikte, gevşemeye devam edebileceğine dair özel bir sinyal vermiş gibi görünüyor.

Kripto rallisi mümkün mü?

Makroekonomik durum hâlâ borsadaki fiyat hareketini belirliyor. Kripto ve borsa güçlü bir şekilde ilişkili olduğundan, mevcut makroekonomik koşullar kripto piyasasının büyük ölçüde etkiliyor. Merkez bankalarından gelen niceliksel sıkılaştırma, piyasada büyük bir satışa yol açtı. Bu nedenle, İngiltere Merkez Bankası’nın pivotu güçlü bir ralliye neden olabilir.

Bununla birlikte, kripto piyasası ABD Federal Rezervi ile daha güçlü bir ilişki içindedir. Fed’in yakın zamanda gevşemeye geçmesi pek olası görünmüyor. Bu nedenle, herhangi bir kripto rallisi gerçekleşse bile kısa ömürlü olacaktır.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin