26 Mayıs Bitcoin analizi: BTC için beklenen seviyeler, destek ve direnç noktaları ve çok daha fazlası
26 Mayıs Bitcoin analizi: BTC için beklenen seviyeler, destek ve direnç noktaları ve çok daha fazlası

15 Mart Bitcoin analizi: BTC için kritik gün yarın!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin zor günlerden geçiyor. Tüm kripto para piyasasıyla birlikte çöken en büyük kripto para birimi son dört günde değerinin %40’ını kaybetti. Ancak yarın küresel piyasaların açılmasıyla birlikte üç günlük konsolidasyon sona erebilir ve büyük bir hareket gözlemlenebilir.

Bitcoin fiyatının küresel borsalarla pozitif ilişkili olması, koronavirüs salgınıyla patlak veren finansal krizde BTC fiyatının patlamasını bekleyen birçok kişiye sürpriz oldu. Sonuç olarak BTC, 2008’deki yaşanan mali krizden sonra bir alternatif para olarak doğdu.

Bitcoin yarın küresel piyasaların açılmasıyla hareketlenebilir

Fiyat listelerine geri dönelim. Perşembe ve cuma günleri meydana gelen anormal davranış, listelerde çok fazla düzensizliğe neden oldu. Sonrasında ise daha düşük zaman aralıklarında kalıplar yeniden oluşmaya başladı.

Genel olarak Bitcoin, aşağıdaki 4 saatlik grafikte görülebileceği gibi, simetrik bir üçgen içinde birleşiyor. Önümüzdeki 12-24 saat içinde bir sonraki kısa vadeli yön hakkında bir karar bekleniyor.

Yukarıda belirtildiği gibi Bitcoin ve küresel pazarlar arasındaki korelasyonu göz önüne alırsak, BTC’nin Wall Street vadeli işlemlerinin pazartesi günkü ticaret oturumuyla birilikte hareket etmesi muhtemel görünüyor.

  • Toplam Piyasa Değeri: 151 milyar dolar
  • Bitcoin Piyasa Değeri: 96 milyar dolar
  • BTC Egemenlik Endeksi: %63,8

Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi alarm verdi! İki yıldır ilk kez…

Bitcoin için takip edilmesi gereken önemli seviyeler ve teknik göstergeler

Destek ve direnç seviyeleri

Yukarıda belirtildiği gibi, 4 saatlik grafikteki simetrik üçgen her iki yönde de kırıldığında Bitcoin için bir sonraki kısa vadeli yöne karar vermesi muhtemel.

Aşağı yönde bir kırılma durumunda, ilk destek seviyesinin 5.000 dolarda olmasını bekleyebiliriz. Daha aşağıda 4.700-4.800 dolar yatıyor. Eğer bu seviyenin de altına inilirse, bir sonraki önemli seviyeden önce 4 bin 200 dolar, 4.000 dolar ve 3700 dolarlık (haftalık en düşük) öncesinde fazla destek yok.

Bir yükseliş patlaması durumunda, ilk direnç seviyesi 5 bin 500 dolar (Haziran 2019 boğa koşusundan %78.6 Fib geri çekilme seviyesi), bir sonraki direnç ise 5 bin 700 dolar. Yükseliş sürerse 6.000, 6.300 ve 6.500 (2019 sonundaki seviye) dolarlık direnç seviyeleri yatıyor.

RSI göstergesi

RSI, Şubat 2020’nin başında oluşmaya başlayan inen kama deseninin içinde. Bu satırları yazarken, momentum göstergesi kamanın üst sınırını direnç olarak test ediyor.

İşlem hacmi

Son satışların ardından büyük miktarlarda hacim geldi. Satıcılar piyasayı kontrol ettiği için boğalar için durum iyi görünmüyor.

4 saatlik BTC grafiği

1 günlük BTC grafiği

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin