Qravity
Qravity

Edgar Allan Poe, bir Blockchain platformunun doğuşuna nasıl ilham oldu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Edgar Allan Poe, yaşam hikayesiyle yepyeni bir Blockchain platformunun doğuşuna ilham oldu: Qravity.

Deep into that darkness peering, long I stood there wondering, fearing,
Doubting, dreaming dreams no mortal ever dared to dream before

29 Ocak 1845 günü, New York Evening Mirror tarafından; okuyucuları, dinleyicileri ve izleyicileri heyecanlandıran ve akıllardan çıkmayan bir şiirin yayımlanmasıyla, Edgar Allan Poe bir gecede şöhret haline geldi.

The Raven’ın ezici popülaritesine rağmen, Edgar Allan Poe tarafından elde edilen 24 dolarlık hasılatın yarısından fazlası bağıştı. 2018 yılına göre yapılan enflasyon hesabına bakıldığında edebi başyapıt, toplam 754,91 dolarlık bir değer elde etti.

Bunu günümüze ait bir bağlamda ortaya koymak için son derece ünlü bir single üzerinden örnek verelim: Mesela Taylor Swift’in Shake it Off’u. Swift’in bu parçayı, bir plak şirketine haklarıyla beraber 750 doların biraz üstüne sattığını hayal etmek zor.

The Raven, önce ABD’de, daha sonra Avrupa’da viral oldu. Günümüz kültüründe dahi öyle derinden kökleşti ki çeşitli medya organlarında hala okuyoruz, yeniden karıştırıyoruz ve tekrar tekrar yorumluyoruz.

Edgar Allan Poe tarafından mükemmel bir şekilde hazırlanmış bu şiir, tabii ki onu tanımamız için bir fırsat. Ancak bu yazıtı, ona hiçbir zaman süperstar zenginliği kazandıramadı. Poe’nin 20 yıllık şiir, düzyazı ve kurgusal olmayan türlerdeki kazançlarının toplamı, 6.200 dolar veya enflasyona göre ayarlanırsa 195.018 dolardı.

Yıllık yaklaşık 9.750 dolar, muhtemelen Taylor Swift’in şovlarından birinde Shake It Off’u söylemesiyle elde ettiği kazanca denk gelir. Bu gerçeği esnetebilir, ama çok da fazla değil.

David Brandstaetter, Poe’nin bu hikayesinden çok etkilendi

Yazarın mali sıkıntısının Avusturyalı yapımcı ve besteci David Brandstaetter üzerinde derin bir etkisi oldu:

Edgar Allan Poe, başta The Raven ve Annabel Lee olmak üzere, çalışmalarıyla bana her zaman ilham verdi. Tüm zamanların en ünlü şiirlerini yazdı, aynı zamanda dedektif hikâyelerinin ve bilim kurgunun temellerini de atan kişi oldu.

David, yazarın The Raven için aldığı küçük ücreti öğrendiğinde şok oldu. Telif hakkı ihlalleri ve adil ödeme gibi bir yaşam elde etmek için bugünün reklam öğelerinin çoğunun üstesinden gelmesi gereken engelleri düşünmesini sağladı.

Tecrübeli bir isim olan David’e göre içerik sektörüne yeni bir soluk şarttı

Rockstar Games Vienna’da bir ses tasarımcısı olarak deneyim kazanan ve Sony DADC’de yapımcı olarak çalışan David; yalnızca içerik oluşturucuların değil, yaratıcı ekiplerin, proje yöneticilerinin ve tüketicilerin isteklerini ve ihtiyaçlarını da derinden anladı. Dijital içerik endüstrisinin üretim ve dağıtım süreçlerini kolaylaştıran bir platforma ihtiyaç olduğu açıktı.

2016 yılının Şubat ayında, David orijinal içeriği pazarlamaya yardımcı olmak için Qravity‘i kurdu. Artık, Qravity platformunun çalışan bir versiyonu test edilmeye hazırdı.

David:

2017 yılının Temmuz ayında, yaratıcı ekipler için benzersiz bir işbirliği ve iletişim aracı yarattık. Qravity ayrıca görevleri yaratıcı üyelere yardımcı oldukları içerikte kazanç elde edecek şekilde izliyor. Örneğin, bir şarkının sözlerini yazan bir kişi, şarkının gelirinin yüzde beşini belirten bir pay alır. Birisi bu şarkıyı her satın aldığında, söz yazarı bu ödemenin de yüzde beşini alır.

Qravity, bu süreci adil tutmak için güvenli ve şeffaf bir araca ihtiyaç duyuyordu. Telif hakkı ve korsanlığın önlenmesi meselesi de vardı.

Blockchain, Qravity’nin bel kemiği.”

Bu bağlamda bulduğu çözümü de şöyle anlatıyor:

Edgar Allan Poe hakkında arkadaşım ve iş ortağım Sascha Dennstedt (Qravity’in Kurucu Ortağı ve CFO’su) ile konuşuyordum ve bazı şeylerin sanatçılar için maddi olarak nasıl değiştiğinden konu açıldı. Kendisi, Blockchain’i Qravity’ye entegre etmemiz gerektiğini söyledi. Bazı araştırmalarla bu fikrin ne denli mantıklı olduğunu anladım.

Qravity, akıllı sözleşmeleri kullanarak tamamlanan projelerde hisselerin/payların değişmez ve şeffaf kayıtlarına sahip reklam öğeleri sunar. Bu kayıtları QPT olarak adlandırılan dijital tokenler biçiminde alırlar. Elde ettikleri QPT miktarına bağlı olarak, Qravity içerik oluşturuculara, içerik satın alındığında kazanılan gelirden paylarını gönderir. Bu ödemeler, Qravity’nin kripto para birimi QCO biçiminde yapılır.

Eğer söz yazarımız kaleme aldığı şarkıda yüzde beş hisseye sahipse, bir şarkı ona 0.05 QCO kazandırır, böylece kripto borsalarında işlem yapabilir veya Qravity pazarında bu parayı harcayabilir.

Adil ödemenin merkezsizleştirilmesi

“The Raven, onu okuyan herkesin anısına sadık kalacak.”

Nathaniel Parker Willis, Editör, Evening Mirror

Kültürleri aşan ve bir anlamda ölümsüzlüğe ulaşan sanatın yaratılması, kişinin talip olabileceği en büyük başarılardan biridir. Fakat bu büyüklük maalesef faturaları ödemek için yeterli değil.

Qravity’nin merkezi olmayan içerik üretimi ve dağıtım platformu, içerik oluşturucuların kendi çalışmalarından yararlanmalarına ve kâr elde etmelerine yardımcı oluyor. Bunu yaparken, premium dijital içeriğin sürekli yaratılmasını ve tüketimini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Token satışı

Qrativity token satışında ön satış süreci 2 Temmuz’da başlayacak. %30 bonus fırsatını kaçırmayın!

  • Ön satış: 28 Temmuz – 11 Ağustos
  • Ana satış: 12 Ağustos – 1 Ekim

Daha fazla bilgi için platformun web sitesini ziyaret edebilirsiniz. White paper için tıklayınız.

Qravity

Web SitesiTelegramTwitterFacebookInstagramBitcointalkLinkedInRedditYouTubeGithub

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us  

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin