Compound, güncelleme sırasındaki hatayı fark etti, bu adım durduruldu

Compound, güncelleme sırasındaki hatayı fark etti, bu adım durduruldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Merkeziyetsiz projelerin önemli varlığı olan Compound, büyük bir hatayla karşı karşıya kaldı. Proje, yeni yaşadığı güncelleme sonrasında riskli bir fon hatası keşfetti. Bu hatanın ardından bir pazarı ise dondurmak zorunda kaldı. İşte detaylar…

DeFi protokolü COMP, fiyat akışlarını yükseltmek için tasarlanmış yönetim teklifinde yeni bir hata keşfetti. Hatanın 117 miktarında olduğu tespit edildi. Bu hata ise Compound ETH (cETH) pazarını geçici olarak dondurulmasına neden oldu.

Hata sonrasında anında müdahale

DeFi protokolü yaşanılan hata sonrasında sistem üzerinde ani bir müdahalede bulundu. Ethereum üzerindeki pazarın dondurulması kararı yerinde oldu.

Hata, 30 Ağustos tarihli bir Twitter dizisinde paylaşıldı. Dün paylaşılan tweet’lere göre hata, ETH tedarikçileri ve borç alanlar için işlemler geri alındığından bahsedildi.

Ekip, kullanıcılarının “paralarının hemen risk altında olmadığını” söyledi ve “fiyat farklılığı” nedeniyle arayüzüne şu anda erişilemediğini belirtti. Compound Lab’ın CEO’su Robert Leshner:

”Hiçbir kullanıcı tasfiye veya para kaybetme riski altında olmamalı.”

Compound güncellemesiyle ilgili detaylar

Borç verme protokolündeki Oracle sözleşmelerini fiyat beslemeleri için V2 yerine Uniswap V3 kullanan yeni bir sürüme güncellemek üzere tasarlandı. GFX Labs bunu ChainLink adına bunu önerdi.

Teklif, tüm hatayı kaçıran OpenZeppelin, Dedaub ve ABDK tarafından daha fazla denetlendi. Diğer yandan OpenZeppelin güncellemesi, “getUnderlyingPrice” işlevinin hataya neden olduğunu ortaya çıkardı. CETH pazarının, oracle yükseltmesinin varsaydığı gibi bu işlevi olmadığını sürdürdü.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin