Binance CEO'su CZ, yanlış UniSwap haberleri için özür diledi!
Binance CEO'su CZ, yanlış UniSwap haberleri için özür diledi!

Binance CEO’su CZ, yanlış UniSwap haberleri için özür diledi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Binance CEO’su Changpeng ‘CZ’ Zhao, Ethereum blockchain Uniswap V3 protokolünde potansiyel bir saldırı olduğunu bildirdi. Bilgisayar korsanının yaklaşık 4295 ETH çaldığını ve gelirleri aklamak için Tornado Cash’i kullandığını açıkladı.

CZ, herhangi bir doğrudan iletişim bilgisi olmadan listelenen birkaç tokenden biri olan Uniswap’ı bilgilendirmek tweet yayınladı. Birçoğu CZ’nin kripto ekosisteminin genel güvenliğine olan bağlılığını taktir ederken diğerleri onun tweetini “son derece gereksiz” olarak eleştirdi.

Daha sonra Uniswap ve CZ’nin açıklamasına göre Uniswap protokolü tamamen güvenliydi. Saldırı aslında başarılı bir kimlik avı olmuştu. CZ yanlış alarm için özür dilese de, birçok uzman onu bu tür olayların piyasada panik yaratabileceği için eleştirdi. Uniswap’ın yerel tokeni UNI, son 24 saat içinde %9 düştü.

Uniswap’ta kimlik avı saldırısı

Binance CEO’su, Binance’in saldırı sisteminin potansiyel olarak zararlı herhangi bir davranışı ortaya çıkarmak için genel blockchain rutuni olduğunu açıkladı. Tehdit istihbaratı, kötü amaçlı etkinlik sergilemek için bir dizi işlemi etiketledi.

Metamask’ta bir güvenlik araştırmacısı olan Harry Denley, bir $UNI airdropunun toplam 73.399 adresin kimlik avı girişimi hedefi olduğunu ortaya çıkardı. Ayrıca, kimlik avı girişiminin başarıyla gerçekleştiğini bildirdi.

Başka bir güvenlik uzmanı olan Samczsun, girişimi çok başarılı bir saldırı olarak nitelendirdi. Saldırgan daha sonra çalınan gelirleri aklamak için bir gizlilik aracı olan Tornado Cash’i kullanıyor.

Uzmanlar CZ’yi eleştiriyor

ChainLink’in topluluk elçisi ChainLinkGod.eth, yanlış bilginin çok hızlı yayıldığını belirterek CZ’nin davranışının yanlış olduğunu söyledi. The Scoop Podcast’in sunucusu Frank Chaparro da benzer ifadeler kullandı.

Haftasonu. İki büyük kripto etkileyicisi olan eth ve ap3father, aynı tuzağa düştü ve takipçilerinden Uniswap’ı kullanmaktan kaçınmaları çağrısında bulundu.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin