Ethereum geliştiricisi birleşmeden önce uyarı yayınladı!
Ethereum geliştiricisi birleşmeden önce uyarı yayınladı!

Ethereum geliştiricisi birleşmeden önce uyarı yayınladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum geliştiricisi 15 Eylül’de yayınlanması beklenen birleşmeden önce önemli uyarılarda bulundu. Ethereum geliştiricisi Marius Van Der Wijden Salı günü Geth gibi bir yürütme katmanı düğümünde birden fazla fikir birliği katmanı düğümü çalıştırmanın güvenli olmadığı ve yürütme sorunlarına neden olacağı konusunda uyarı yayınladı.

Ethereum geliştiricisi topluluğu risklere karşı uyardı

Go Ethereum üzerinde çalışan bir Ethereum geliştiricisi olan Marius Van Der Wijden, 30 Ağustos tarihinde yayınladığı tek bir yürütme katmanı (EL) düğümünde birden fazla konsensüs katmanı (CL) düğümü çalıştırmanın güvenli olmadığını söyledi.

Kullanıcılar, tek bir fikir birliği katmanı düğümü ve yürütme katmanı düğümü kombinasyonu üzerinde birden çok doğrulayıcı çalıştırabilir. Bununla birlikte, bir yürütme katmanında birden çok fikir birliği katmanı düğümü çalıştırmak hatalara yol açacaktır. Kombinasyon bir süre işe yarayabilir, ancak sonunda çökecektir.

Bunun nedeni, farklı konsensüs katmanı düğümlerinin, yürütme katmanı düğümleriyle farklı ayrıntı durumlarını paylaşacak ve yürütme çakışmalarına neden olması. Bu nedenle, yürütme katmanı ile fikir birliği katmanı düğümleri arasında 1:1 bir ilişki olması çok önemlidir.

ETH geliştiricileri yeni güncellemeler yayınladı. Konsensüs katmanı geliştiricileri Lighthouse, Lodestar, Nimbus, Prysm ve Teku’dur. Yürütme katmanı istemcileri ise Besu, Erigon, Go Ethereum ve Nethermind’dir.

Birleştirmenin başarılı bir şekilde uygulanması için düğümlerin hem CL hem de EL istemcilerini güncellemesi oldukça önemli. Birleştirmeden önce, Bellatrix güncellemesi 6 Eylül’de saat 11:34 UTC’de Beacon Chain’de gerçekleşecek ve Paris yükseltmesi 15 Eylül’de yürütme katmanında gerçekleşecek.

Ethereum (ETH) fiyatı birleşme beklentisiyle yükseliyor

Birleşmeden sonra Ethereum (ETH) fiyatı deflasyonist olacak olsa da, topluluk içindeki heyecan artmaya devam ediyor. Olumlu duygu, ETH fiyatının daha da yükselmesine neden oluyor. Son 24 saatte, ETH fiyatı yaklaşık %10 arttı ve mevcut fiyat 1.584 dolardan işlem görüyor. Bununla birlikte, balinaların satması ve 30 Eylül’deki Birleşme’den sonra 2 milyar doların üzerinde opsiyonun süresinin dolması nedeniyle fiyat artışı kısa ömürlü olabilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin