Coinbase, İrlanda Merkez Bankası tarafından lisans onaylandı!

Coinbase, İOS uygulamasında NFT’lerin aktarımını devre dışı bıraktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerikalı kripto para borsası Coinbase, Apple’ın uygulama içi satın alma politikası nedeniyle NFT için yeni bir karar aldı. Bu karara göre iOS kullanıcıları için takas edilemez token (NFT) transfer özelliğini devre dışı bıraktı.

Coinbase ile Apple arasında uygulama içi uyuşmazlık yaşanıyor. NFT’yi yakından ilgilendiren gelişmede işin parasal boyutu tartışma haline geldi. Kripto para borsası, Apple’ın bir NFT’yi aktarırken ortaya çıkan gaz ücretlerinin Apple’ın uygulama içi satın alma sistemi aracılığıyla tahsil edilmesini gerektirdiğini söyledi.

Coinbase, tweet’te “NFT’lerin ve blok zincirlerin nasıl çalıştığını anlayan herkes için bu kesinlikle mümkün değil” diye yazdı. Şirket sonrasında şu açıklamayı yaptı:

“Apple’ın tescilli Uygulama İçi Satın Alma sistemi kriptoyu desteklemiyor, bu yüzden denesek bile uyum sağlayamadık.”

Coinbase ile Apple, NFT yüzünden karşı karşıya geldi

Apple, ücret talebi nedeniyle kripto endüstrisinde bir kez daha olumsuz haberlerle gündem oldu. Coinbase, 1 Aralık’ta Coinbase Cüzdanındaki NFT transferlerinin iOS cihazlarda engellendiğini tweetledi. Belirtilen neden, “NFT’leri göndermek için gereken gas ücretlerinin Uygulama İçi Satın Alma sistemi aracılığıyla ödenmesi gerekmesi” olarak gösterildi.

Ekim ayında Apple, uygulamaların “ilave edilemez tokenlerle (NFT’ler) ilgili hizmetleri satmak ve satmak için uygulama içi satın alma kullanabileceğini” belirten bir yazı yayınladı.

Teknoloji devi,”Apple vergisi” adı altında alacağı yüzde 30’luk kesintiye kripto endüstrisinden büyük eleştiri ve tepki aldı.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin