Piyasayı bozacak bir hack saldırısı: DeFi protokolü 200 milyon dolarlık istismara uğradı

Ankr protokolü, istismara uğrayan son kripto para birimi oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – FTX odak notası haline gelirken bilgisayar korsanları yine boş durmadı. Önemli DeFi protokollerinden biri olan Ankr, saldırıya maruz kaldı. Ekip tarafından yapılan açıklamaya göre platformda büyük bir açık tespit edildi.

Türk yatırımcılarının da bir hayli yoğun olduğu kripto para biriminde yaşanan açık şüpheleri beraberinde getirdi. Saldırının geldiği dakikalarda ise ANKR/USD paritesinde düşüş görüldü. Anlık geri çekilme sonrasında toplanma yaşasa da dünkü kazançlarına nazaran ekside kaldı.

Ekip tarafından paylaşılan ayrıntılara göre, Ankr Protokolü’nde oldukça büyük bir açık var. 2 Aralık’ta geliştirme ekibi, aBNB tokeninin kötüye kullanıldığını bildirdi. Ticareti durdurmak için borsalarla çalıştığını da sözlerine ekledi.

Ankr protokolünde büyük açık

Saldırgan, çok sayıda Ankr Reward Bearing Staked BNB (aBNBc) token oluşturdu. Blockchain güvenlik firması PeckShield’a göre, aBNBc token sözleşmesinin sınırsız hatası var. Açıktan yararlanmanın ardından tokenin fiyatı yaklaşık %100 düştü.

Saldırgan, çalınan fonların bir kısmını merkezi olmayan bir kripto para tumbler olan Tornado Cash’e aktardı. PeckShield, haksız yere elde edilen kripto paranın bir kısmının Celer ve deBridgeGate aracılığıyla köprülendiğini söylüyor.  

Binance, olayı araştırmak için şu anda ilgili taraflarla çalıştığını iddia ederek saldırıyı ele aldı. Borsa, kullanıcılarına fonlarının güvende olduğuna dair güvence verdi.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin