FTX iflası, Grayscale hakkında söylentileri güçlendiriyor…

Sıcak gelişme: Grayscale ile Coinbase arasında varlık kanıtları açıklaması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – FTX’in çöküşünün ana nedeni, fonların ve likidite yönetiminin yanlış yönetimi olduğunu artık herkes biliyor. Ayrıca, bozuk yatırımcılar tarafından büyük para çekme işlemleri ve ardından bir hacker’ın kripto paraları çalması da tüm düzeni değiştirdi. FTX’in yerel token’ı FTT, Kasım ayının ikinci haftasında çöktü.

FTX’teki kargaşanın ardından, en önemli iki kripto para birimi Ethereum ve Bitcoin, Pazar akşamı sırasıyla %6,35 ve %3,27’lik küçülmelerle kırmızıda işlem gördü. 1 Bitcoin’in şu anki fiyatı %3,14 daha düşük olan 16.108,85 dolar. %6,28’lik düşüşle Ethereum 1.123,28 dolardan alıcı buluyor.

Topululuğun hatırlayacağı bir diğer olay ise Grayscale üzerine gidilmesi oldu. Genesis’in iflas ve çöküş yaşamasından sonra gözler bir anda Grayscale şirketine döndü. Şirket her ne kadar varlıklarını kanıtlama gereksinimi duymasa da piyasada endişe oluşturdu. Ancak bu sürede Coinbase devreye girdi.

Grayscale firmasına ait varlıklar belli oldu

Coinbase Custody, on-chain yardımıyla beraber Grayscale ait olan varlıkları açıkladı. Bir belge ile beraber tüm detayları paylaşan Coinbase, şirketin elinde bulundurduğu varlık sayısını da belgelemiş oldu.

Grayscale, yakın tarihli bir raporda rezerv bilgilerinin kanıtını yayınlamayacağını belirtmişti. En son piyasa olaylarından sonra yatırımlarının durumuna ilişkin kullanıcı sorgularını ele aldı. Grayscale, güvenlik amacıyla rezerv bilgilerinin kanıta ihtiyaç olmadığını düşünmüştü. Fakat Coinbase aynı görüşte değildi.

Coinbase Custody Trust Company, LLC’nin, Grayscale aracılığıyla sahip olunan Bitcoin de dahil olmak üzere tüm dijital varlıklarını elinde olduğunu kanıtlayan belgeyi kamuoyuna sundu.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin